Posted by / dinsdag 2 april 2019 / No comments /

The Nursing Diary • Jij draagt geesten bij je...


Vandaag deel ik met jullie iets wat ik heb meegemaakt op de afdeling waar ik nu werk. En het was best een beetje spooky...

Ik had een avonddienst, iets wat veel voorkomt. De afdeling waar ik werk is een open afdeling en kunnen clienten komen en gaan. Zo kregen wij visite van Darryl, zo noem ik hem maar even. Een Surinaamse man die gekleed gaat in traditionele kledij. Een hele vriendelijke man waar ik het wel mee kan vinden.

Na een uurtje dat hij op de afdeling was zegt hij opeens tegen mij: " jij draagt geesten bij je". Nou neem ik dat niet direct heel serieus. Ik werd tenslotte in de psychiatrie en we maken vaker clienten mee die dingen zien die wij niet kunnen zien. Dus ik antwoord met: " oke Darryl, ik zie ze anders niet". Darryl keek mij aan en begon te glimlachen. " ja meisje, je opa Jaap staat links van je. En je oma Fien staat rechts van je. Ze zeggen dat ze je beschermen en ze blijven maar naar je lachen"....

Toen stond ik dus wél even perplex. Hoe kon Darryl nou de namen weten van mijn opa en oma? Zij zijn beiden in 2016 overleden en niemand op mijn huidige werkplek weet hier dus van. Wel dat ze zijn overleden, maar ik heb nog nooit hun namen laten vallen op mijn werk. Ik wist op dat moment ook even niet hoe ik moest reageren dus ik zei: "Nou dat is fijn om te horen Darryl. Dankjewel dat je mij dit verteld".

Naderhand begon het bij mij in te dalen en kreeg ik toch een fijn gevoel. Mijn opa en oma zijn overleden, maar ik geloof er zelf ook wel in dat je niet direct helemaal weg bent op het moment dat je overlijdt. Ik kijk terug op een fijne reminder dat zij van wie we houden toch dichterbij kunnen zijn dan dat we misschien zouden denken.

Hoe denk jij hierover? Ik ben wel benieuwd.

Liefs,
Sharmaine


Share This Post :
Tags :

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook