Posted by / vrijdag 11 januari 2019 / No comments /

The Nursing Diary • Werken met Tatoeages?!


Ik was 2 jaar werkzaam op een somatische afdeling in een Amsterdams verpleeghuis. Met heel veel liefde en plezier heb ik daar gewerkt. Maar ik heb (zichtbare) tatoeages. Maar wat vinden de bewoners hier nou van? Kan het, of niet?

Tijdens de zorg zie ik een meneer regelmatig naar mijn tatoeage kijken. Ik heb het "choose life" symbool op mijn onderarm aan de rechter binnenkant. Meneer is van Turkse afkomst, en heeft zelf geen tatoeages of iets dergelijks. Meneer pakt mijn arm en wijst ernaar. " Vind u het mooi meneer?" vraag ik hem. Ik zie een lieve blik in zijn ogen en meneer lacht vriendelijk. Meneer steekt zijn duim omhoog als goedkeuring. Meneer spreekt namelijk geen goed Nederlands, maar kan toch non-verbaal goed duidelijk maken wat hij ervan vind. Totaal geen probleem dus!

Even later ben ik bij mijn tweede bewoner om te verzorgen. Ook een man. Hij noemt mij altijd "Snuitje" en ik hem "Harry" , ook al is dat zijn naam niet. Het geeft wel een beetje een beeld dat wij met elkaar kunnen dollen. Opeens hoor ik hem streng zeggen: " Wat is dat nou Snuitje?!"
Ik leg hem uit dat dat een tatoeage is. En hij haalt zijn neus op. Hij vindt het overduidelijk niets. "Dat is een verminking van je lichaam kind, zo zonde". Ik geef aan dat ik het wel erg mooi vind en dat het voor mij een betekenis heeft. Meneer raakt hierdoor geprikkeld en vraagt mij wat de betekenis is van deze tatoeage. Ik geef aan dat het er voor mij voor staat om zoveel mogelijk uit het leven te halen en het vooral positief te blijven bekijken. Ik zie de blik van hem veranderen...
" Hm, nou Snuitje, als je het zo zegt, is het wel een mooi ding". Ik zie een glimlach op zijn gezicht en begrip. Daarop volgend kon ik met een gerust hart weg gaan. " Doei Harry!" , "Doei Snuitje!"

Zo zie je maar, ouderen kunnen echt wel een oordeel hebben over tatoeages, maar als je jezelf open stelt en een stukje van jezelf bloot geeft is er eigenlijk altijd wel begrip. Niks om te verbergen dus!

Liefs,
Sharmaine
Share This Post :
Tags :

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook