Posted by / vrijdag 4 januari 2019 / 1 Comment /

Picture My Life • Mijn Kerst & Oud en Nieuw


Omdat ik weer in januari ben begonnen met mijn blog, en ik toch stiekem wel dol ben op kerst wilde ik met jullie delen hoe ik mijn feestdagen heb doorgebracht. Lees je gezellig mee?


Kerstavond ;
Ik werd wakker rond 10.00 uur 's morgens en ben toen eerst gaan ontbijten. Na het ontbijt Ben ik mij gaan douchen, klaarmaken om vervolgens naar mijn ouders te gaan in Amsterdam. Ik was ongeveer om 16.00 uur in Amsterdam en heb ik een lekker groenten soepje gemaakt voor mijn ouders en mijzelf. In de avond hebben we een kerst film gekeken namelijk "Christmas switch." Dit was een hele leuke film, maar uiteraard ook zeer voorspelbaar een cliché. Onwijs genieten dus. Rond 1.00 uur ben ik naar bed gegaan.


Eerste kerstdag;
Op de eerste kerstdag werd ik ongeveer om 9.00 uur wakker en voel ik me eigenlijk wel goed uitgerust. Ik ben toen naar beneden gegaan en heb samen met mijn moeder het kerstontbijt gemaakt. Net zoals elk jaar wilden we het niet gek maken, maar net zoals elk jaar falen wij daar compleet in. Maar lekker is het wel!

Na het ontbijt hebben we gewoon even in de woonkamer gezeten en gezellig zitten kletsen. Daarna was het tijd voor de kadootjes; ik kreeg dit jaar een nieuwe stofzuiger, wat mijn andere is kapot (fijn dat vakantieveilingen) en kreeg ik ook een superleuke cityshape van Amsterdam. Dit houdt zeg maar in dat je dan een af druk krijgt van de stad naar keuze waarbij je dan de skyline kan zien. Dit is vaak gemaakt van hout en zal ook superleuk staan in mijn huis.


Na het uitpakken van de kanootjes was het zover; FOOD! Ik ben echt dol op lekkere hapjes. Dus hebben mijn moeder er ik even de hapjes, nog niet eens alles, op tafel gezet en zijn we een filmpje gaan kijken. Dit keer was het de beurt aan de " Christmas Chronicles" . Ik hoorde een beetje wisselende berichten over deze film, maar wij vonden hem oprecht heel leuk en lekker kerstig.


Alsof we nog niet genoeg hadden gesmikkeld, was het tijd voor ouderwets lekker en ordinair gourmetten. Wij zijn niet van die types die uren in de keuken gaan staan om een maaltijd te bereiden met de feestdagen. Bij het eten hebben we gewoonweg lekker lang zitten tafelen en zijn we vervolgens gaan uitbuiken op de bank onder het genot van, ja ja, een kerstfilm!


Wanneer er weer wat ruimte was gecreëerd in de maagjes hebben we nog een stuk gebak genomen van de pattisserie Linnick. Deze zit op de Amstelveenseweg en is oprecht zo lekker! Heerlijk. Om 2:00 ben ik ongeveer naar bed gegaan en was het een fijne en vooral gezellige dag!


Tweede kerstdag:
We begonnen de dag weer met, jawel, een kerstontbijtje. Gewoon lekker rustig met z’n drieën tafelen en een beetje de dag doornemen, voor zover de dag al begonnen was. 


Na het ontbijt ben ik gaan douchen en mezelf aangekleed etc. Makeup’je op. Je kent het allemaal wel. Lekker in de optutmodus. Daarna was het tijd om naar familie toe te gaan. Deze tweede kerstdag vieren wij met mijn nicht haar man en twee kinderen.


Ook hier waren weer de nodige versnaperingen aanwezig. Wat natuurlijk nooit slim is, als je daarna uit eten gaat... 


We gingen eten bij Soya, een al you can eat tentje in Hoorn. We konden allemaal een cocktail bestellen die speciaal voor de feestdagen gemaakt was, al dan niet met alcohol. Ik was natuurlijk in de feesttemming, dus ik nam
Ee eentje met alcohol. Was erg lekker moet ik zeggen! 


Later op de avond kwam er een meisje van het personeel naar ons toe en vroeg of wij het leuk vonden om een foto te maken als herinnering aan deze gezellige avond. We hebben in een deuk gelegen; mijn neefje van 12 was namelijk nog groter dan dit meisje! Ze was wel echt super lief en nam een foto van ons met een Instax camera en heb ik de foto gehouden om in een plakboekje van mij te kunnen doen. 


Na het eten vroeg de man van mijn nicht nog of wij een kopje koffie kwamen drinken, maar mijn vader en ik moesten allebei de volgende ochtend enorm vroeg opstaan omdat we moesten werken. Dus zijn we daarna naar huis gegaan, maar hebben mijn ouders mij teruggebracht naar mijn huis in Alkmaar.

Daarna mocht ik nog een paar dagen werken, drie diensten om precies te zijn, en was ik weer vrij tot en met 2 januari.


Oudjaarsavond.
Op oudjaar‘s avond ben ik op tijd naar Amsterdam gegaan omdat de treinen vanaf acht uur ‘s avonds niet meer rijden. Dit gebeurt al jaren zo, dus dat ik voor alle drukte rond drie uur in de trein. Ik voelde me echt een luxe poes want ik had zowaar de hele coupé voor mezelf alleen!


Mijn ouders waren rond vijf uur thuis en hebben we simpelweg een tosti gegeten. Want na het avond eten waren er wederom allerlei hapjes, worstjes, toastjes, kaarsjes et cetera, en hoefde we eigenlijk de rest van de avond niet meer op te staan. Op tv kwam toen rond 8:30 uur een programma en dat heten de sterren nieuwjaar‘s show of iets in die trant. De exacte naam weet ik natuurlijk niet meer. Om 12:00 uur stipt wenste mijn ouders en ik elkaar een gelukkig nieuwjaar en was het daarna tijd om buiten te gaan kijken naar het vuurwerk. Ik heb gewoon vanuit het raam gekeken aangezien ik vuurwerk supereng vind. Ik moet ook eerlijk zeggen dat het vuurwerk maar enorm meeviel in de wijk. En we niet meer zoveel afgestoken als de jaren ervoor... kan aan mij liggen, maar zo leek het wel. 


Uiteindelijk ben ik rond 1:30 uur naar bed gegaan en lekker uitgeslapen en januari. En ben ik weer naar huis gebracht door mijn ouders.

Zo! Dat waren mijn feestdagen! Voor iedereen die mijn blog (weer opnieuw) volgt/bekijkt; ik wens jou een heel mooi, gelukkig en vooral positief 2019 toe! Je bent een kanjer, die er mag zijn! 
Hoe heb jij jouw feestdagen doorgebracht?


Liefs, Sharmaine
Share This Post :
Tags :

1 opmerking:

  1. Leuk dat je er weer bent! Een goed 2019! Mijn feestdagen waren lekker rustig :)

    BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook