Posted by / zaterdag 11 februari 2017 / 2 Comments /

Een brief aan mijn oma...


Een jaar geleden. Maar het voelt als de dag van gisteren. Mijn allerliefste oma waar ik zielsveel van hou, ben ik kwijt.

Lieve Oma,

Het was 11 februari 2016. Nog steeds weet ik exact waar ik was toen ik het telefoontje kreeg van mijn moeder. Ik heb nog nooit zo snel gerend naar de trein. En daar was u, mijn lieve, mooie oma. Ik voelde mij zo enorm verdrietig. Deze momenten heb ik nog steeds.


In de brief die ik aan u schrijf wil ik alleen maar mooie herinneringen delen. Herinneringen waar ik nu met een lach en een traan op terug kan kijken. Want och, wat hebben wij samen toch veel meegemaakt. Het zijn zelfs zoveel herinneringen dat ik gewoonweg niet weet waar ik zou moeten beginnen.

Om te beginnen onze boswandelingen. Lekker samen (soms ook met opa) het bos in op de camping. Op weg naar het pannenkoekenhuis, of naar de Sprengen. U kon hier altijd enorm van genieten. En dat is mij altijd bijgebleven. Samen even een pannenkoekje eten en weer lekker naar huis. Wat was het toch fijn om dit samen met u te kunnen doen. En wat zou ik er een moord voor doen om nog één keer met u samen te kunnen wandelen en eten, net zoals vroeger...

Of de momenten dat u stiekem aan het meezingen was in de auto. Opa en u reden natuurlijk altijd met ons mee naar de camping en dat vond ik altijd zo gezellig! Speciaal voor opa muziek over de marine. En u zong altijd "stiekem" mee met Renée Froger - In Dreams. Uiteindelijk was de hele auto aan het meezingen, en durfde u het ook aan om uw hand voor uw mond weg te halen en toch maar gezellig mee te zingen. Ik merkte dat u hiervan kon genieten. Zelfs toen ik ouder werd, en uw geest u hier en daar in de steek liet, merkte ik dat u genoot wanneer ik het lied voor u zong. Gepaard met een glimlach en een aai over mijn wangen. Dit was altijd even ons moment. Een heel dierbaar en kostbaar moment. Daarom voor u nog even mijn favoriete stukje. Het stukje die mij altijd aan u doet denken:

I close my eyes then I drift away

Into the magic night I softly say
A silent prayer like dreamers do
Then I fall asleep to dream my dreams of you"


Oma, wij deelden samen sowieso een grote liefde voor muziek en dansen. Ik ben zo dankbaar dat ik de videobeelden heb dat wij samen aan het dansen waren. Ik was nog klein, maar de sfeer zat er al goed in. James Brown stond op. "Sex Machine" en u leerde mij wel even hoe ik moest dansen en hierbij ook moest twisten. Ja oma, u was een orkaan op de dansvloer! Ik hoop dat ze voor u ook een dansvloer hebben in de hemel. Zodat u kunt blijven dansen.


En dan natuurlijk niet te vergeten; al die uitstapjes die we samen hebben gemaakt. Elk pretpark, elke dierentuin, alles hebben we wel gehad! U genoot altijd van het Dolfinarium. Helemaal van de dolfijnenshow. Die vond u altijd zo mooi.En wederom ben ik zo blij dat ik alles nog op videobanden (inmiddels DVD) heb staan.

Lieve oma, ik kan nog wel uren zo doorgaan. Maar ik denk dat wij wel weten wat voor mooie herinneringen samen hebben. Het is gewoon teveel om op te noemen. Maar ik ben blij dat dat het geval is. U heeft een heel speciaal plekje in mijn hartje, maar dat weet u ook. En ik weet dat ik dat ook bij u altijd heb gehad. Nu kom ik nog steeds vaak bij u langs. Maar u bent niet meer bij mij. Dit is iets waar ik nog steeds moeite mee heb. Ik kan u nooit meer een knuffel geven. Of een dikke pakkerd. Ik mis dat echt heel erg. Geen pannenkoekjes meer, geen gedans en niet samen zingen. Het zijn van die kleine dingen, maar dat is nu een enorm gemis. Toch weet ik dat u rust heeft. En u nog verdere ellende bespaard is gebleven. Maar dat wil niet zeggen dat dat het allemaal minder moeilijk maakt. Integendeel...

Een jaar geleden, maar voelt als de dag van gisteren.

Dag lieve oma, ik hou van u. Doedoedoedoei.

Liefs,
Sharmaine


Share This Post :
Tags :

2 opmerkingen:

  1. lieve sharmaine
    wat een ontzettend mooi en ontroerend stukje en zo herkenbaar een mooie eerbetoon aan je oma ze zou trots zijn en vast een glimlach hebben als ze dit leest ��❤�� liefs Daan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelfs nu ik dit voor de tweede keer lees krijg ik weer tranen in mijn ogen. Zo mooi om te lezen hoe veel jij van je omaatje hield én nog steeds houd. Deze dag denk ik even extra aan je <3 Heel mooi dat je dit gedeeld hebt en fijn dat je zo mega veel mooie herinneringen hebt aan en met je oma!

    BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook