Posted by / donderdag 15 december 2016 / 9 Comments /

TE dun voor plussize, TE dik voor regular


Oké, ik heb hier nu een beetje genoeg van! En ik moet dit gewoon even kwijt.

Obviously ben ik geen maat 36, heb ik een kont, heupen en een voorgevel waar je niet bepaald omheen kan. Kan gebeuren... Zo hebben we allemaal wel wat.

Mede doordat het dus december is dacht ik; laat ik eens even kijken in het walhalla van de webshops. Eens kijken wat ze voor mij hebben. Kijk, ik mag dan wel een voller figuur hebben, taille heb ik nog steeds. Ik ben "gezegend" met een zandloperfiguur, alleen wel maat 40/42.

Dan kijk ik dus even bij jurkjes, van de reguliere collecties... Ok, van die type jurkjes die echt fenomenaal mooi staan bij dames met een maatje 34/36/38. Maar dus echt niet bij vrouwen met een maatje meer, zoals ik. Ik bedoel; ik ga geen mega strak jurkje aantrekken zodat je elke vetrol kunt zien. Talking about classy... Hier loop ik dus bij zo een beetje elke webshop tegenaan wanneer het gaat om de sectie van 'reguliere' artikelen.

Ok, dat werd dus niks... Dan hebben de meeste webshops ook nog zo een mooi klikbaar linkje waar Plus Size & Curves staat. Of één van de twee. Kom maar op! Ik wilde natuurlijk wel even gaan kijken, want ja, als ik mijn gigantische heupen en mijn buikje in een jurkje kan doen laten verdwijnen ben ik er natuurlijk als de kippen bij. Althans, dat dacht ik. Blijkbaar ben je vanaf maat 44 curvy of plus size. Balen!

Ik zit er precies tussen in. Niks, maar dan ook echt niks frustreert mij meer op dit moment. Of ik ben te dik voor de reguliere collectie of ik moet erbij willen lopen als een rollade die alleen nog de oven in moet. Of ik ben te dun voor prachtige jurkjes/truitjes/blousejes etc voor dames die net zo een figuur hebben als ik, maar dan nog net iets voller.

Ben ik de enige die hier tegenaan loopt? Ik vraag het me echt even af. Het geeft niet bepaald een fijn gevoel als je het internet afstruint en je tot dit soort conclusies komt.

Liefs,
Sharmaine
Share This Post :
Tags :

9 opmerkingen:

 1. Nee hoor, dit is echt heel herkenbaar. Bij de meeste grotere modeketens zoals H&M kan ik wel slagen, maar bij leuke boetiekjes etc. lukt het mij qua broeken ook heel slecht. Mijn bovenkant is maat 38/40, maar mijn kont is 40/42 en dat schijnt de doorsnee Nederlandse maat te zijn, die desondanks lastig te krijgen is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja apart is het dan he, dat het niet wil lukken! Ben gelukkig dus niet de enige. Xx

   Verwijderen
 2. Nee, herkenbaar.

  Heel frustrerend!
  Ik ben wel net van een maatje 46 naar een maatje 42/44 gegaan, dat maakt het nog niet echt makkelijker hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Story of my life... Ik heb er vooral heel veel last van bij broeken. 40/42 pas ik dan niet.. want die vallen alsof het maat 36 is.. en dan 44 van de plus size is way to big.. Zucht. En inderdaad, van die jurkjes die perfect staat bij maatje 36 en dunne sprietjes.. maar niet bij dikke billen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey! Ik heb net gisteren voor kerst outfits zitten kijken en thank god dat ik niet de enige ben. Kwam ook een rok tegen die tot en met maat 44 ging, en dan was er een plussize variant vanaf 44. Dus volgensmij zijn de winkels zelf ook een beetje verward wat ze er mee moeten.
  Ik ben gezegend met maatje 42/44. Het is altijd gokken, maar kan qua jurkjes bij de bonprix wel vaak slagen, zonder er uit te zien als een rollade op pootjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha heel herkenbaar! Soms echt een drama om een beetje leuke kleding te shoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eigenlijk niet zo'n last van, ook al heb ik een maat 42/44. Het scheelt wel dat ik bijna altijd jurkjes draag, daar slaag ik sowieso beter dan met broeken. Ook strakke jurkjes kunnen prima hoor, alleen geen lichte, effen stoffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. kijk eens bij de onderstaande webshop, de collectie van het merk Ivy Beau gaat tot maat 46.
  Is heel betaalbaar en gewone passende maten
  http://www.beyou-dameskleding.nl/ivy-beau/

  BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook