Posted by / woensdag 3 augustus 2016 / 1 Comment /

Food • Gevulde Kip


Ik plaatste mijn avondeten op Instagram, omdat ik eens een lekker receptje had uitgeprobeerd. De reacties waren zo onwijs leuk, dat ik het recept besloot te delen met jullie! Het is enorm simpel, is snel klaar én nog eens voedzaam.
Het is namelijk de gevulde kip. Tenminste een soort "pizza" kip. Het originele recept wordt gemaakt met salami en volle mozzarella, maar omdat ik toch weer een beetje op mijn lijn aan het letten ben heb ik het even wat slanker gemaakt.

Boodschappenlijstje:
• Kipfilet
• Tomatenpuree
• Mozzarella (light)
• Ham blokjes (of gewoon ham)
• 30+ Geraspte kaas
• Oregano

Extra benodigdheden:
• Snijplank
• Oven
• Bakplaat
• Bakpapier


Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats het bakpapier op de bakplaat. Leg hier de kipfilet op en maak inkepingen in het vlees. Doe dit niet te diep, anders snij je plakjes van de kip en dat willen we juist niet!


Stap 2:
Voeg de tomatenpuree toe tussen de inkepingen die je zojuist hebt gemaakt. Het mag lekker dik en veel zijn, dat is niet erg.


Stap 3:
Snijd de mozzarella in plakjes en stop deze in de inkepingen, gewoon bij de tomatenpuree. Voeg hier dan ook de hamblokjes aan toe zodat de kipfilet wat meer volume krijgt.


Stap 4:
Voeg tot slot nog even wat geraspte kaas toe en de oregano. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en laat de kipfilet 20 minuten bakken. En klaar!


Hier zie je het eindresultaat. Ik vond het echt heerlijk! En ook dacht ik dat dit mij niet enorm zou vullen, maar ik zat echt vol na het eten van dit receptje. de bereidingstijd is werkelijk waar hooguit 5 minuten. Het wachten duurt het langst...

Ga jij ook dit recept eens proberen?

Liefs,
Sharmaine


Share This Post :
Tags :

1 opmerking:

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook