Posted by / maandag 9 mei 2016 / 4 Comments /

Betalen op de eerste date!?


Is het ouderwets? Of is het juist galant van de man? Vandaag geef ik jullie mijn visie op deze kwestie; wie betaald de eerste date? Ook ben ik natuurlijk érg benieuwd naar jullie mening!Sowieso vind ik een eerste date altijd al super ongemakkelijk. En is het voor mij toch iets waar ik me mentaal op moet voorbereiden; Je kent elkaar  niet tot nauwelijks en dan is het natuurlijk nog de vraag of het daadwerkelijk wel gezellig is. Ik loop al een tijdje mee in de dating scene maar toch weten mannen me te verassen of te verbazen. Helemaal als het op de rekening aankomt...


Call me old fashioned, maar ik vind persoonlijk dat het de man siert als hij de rekening betaald. Natuurlijk moet je als vrouw ook even de indruk wekken dat je bést wel mee wil betalen, maar moet de man het juiste antwoord geven; "welnee, ik betaal het wel". Ik ben iemand die totaal niet gierig is, maar wanneer een man mij mee op een date vraagt vind ik stiekem wel dat het zo hoort. Bedoel, hij nodigt mij toch uit? Daarnaast vind ik het ook zeker weten enigszins sexy als hij een financiele zekerheid kan tonen. Dan toon je aan dat je als man zijnde niet per se een vrouw nodig hebt om je financiën rond te krijgen. Dit is ook wel ver gezocht, maar zo denk ik er over. Ik zal aan de hand van wat korte voorbeelden duidelijk maken waarom ik er zo over denk:


- De 50/50 Guy... 
Uh wat? Ik was op een date met een man die financieel adviseur was (fulltime) en in een studio woonde a €500 per maand (inclusief). Dan heb je het naar mijn idee niet bepaald slecht in de portemonnee, en al helemaal niet als je een beetje loopt op te scheppen warvoor luxe dingen je allemaal koopt/doet etc. Maar dan wel als een afhankelijk broekie de rekening willen splitten. Dat was dus één date...


- De voor-wat-hoort-wat Guy...
Dit spande de kroon. De date an sich was erg gezellig en leuk. En de jongeman betaalde netjes de rekening. So far so good right? Totdat deze jongeman dacht dat er dan wel meer in zit, ten behoeve van hem uiteraard. Warvoor kronkel is daar gaande? Ik woon in Amsterdam, de date was in het centrum, dus jongeman loop lekker naar de zeedijk en leef je uit op de meisjes van vertier. Er staat geen matras op mijn voorhoofd!

- De duw grage man...
Nu kunnen we praten! Ik werd enorm verwend door deze jongeman. Hij is goed opgevoed (naar mijn idee) door zijn ouders en betaalde de rekening. Uiteindelijk gingen we laat nog ergens wat eten, en ben ik zo dat ik dit wilde betalen. Hij duwde letterlijk mijn portemonnee weg en zei: "ben je mal?"
Nou ik moet toch eerlijk zeggen dat ik dit erg galant en lief vond, én ik het gevoel had dat hij mij ook in mijn waarde liet.

Ik kan dus wel zeggen dat ik een aantal keer heb meegemaakt dat ik met een (gierige) Hollander op pad ben geweest die een wederdienst wel zag zitten voor zijn vrijgevigheid. En heb het ook meegemaakt dat een man wél de rekening betaald zonder en specifiek iets voor terug te willen, puur omdat "dat zo hoort". Is het ouderwets? Of anno 2016 niet meer van toepassing? Wat vinden jullie?

Betaald de man de rekening op de eerste date of niet? 

Liefs,
Sharmaine
Share This Post :
Tags :

4 opmerkingen:

 1. Ik vind inderdaad dat je het wel moet voorstellen en dat je er niet vanuit moet gaan dat de man betaald. Het ligt idd ook aan zn financiële situatie. Maar t liefst betaald hij de 1e date natuurlijk! Daarna kan je het ook eens omwisselen. T hoeft niet altijd de man te zijn iig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon delen die rekening. De meeste mannen knappen af als ze de hele rekening moeten betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. https://www.youtube.com/watch?v=71o3hq6iSPM

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Call me old fashioned, maar ik vind persoonlijk dat het de man siert als hij de rekening betaald."
  Als man zijnde knap ik hierop af!

  Groet,

  Dennis

  BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook