Posted by / maandag 4 april 2016 / 2 Comments /

No Buy Challenge • April 2016


Ik heb voor mezelf een besluit gemaakt. Het onnodig dingen kopen die ik stiekem niet eens nodig heb moet maar eens afgelopen zijn, in ieder geval deze maand. Hoe ik dit ga vormgeven? Je leest het hier.We kennen het allemaal denk ik wel; die éne lipstick had je niet nodig, maar hij is gewoonweg zo mooi dat je jezelf niet kunt bedwingen. Dat overkomt mij ook, en niet alleen bij een lipstick. Ik heb het ook gewoon bij kaarsen, kleding, kamer accessoires, accessoires in zijn algemeenheid, en ga zo maar door.

Ik heb het al vaker geprobeerd hoor, om even te stoppen met het aanschaffen van dingen. Maar vaak kan ik het dan toch niet laten en hou ik mij niet aan mijn eigen gemaakte afspraak, herkennen jullie dit ook? Of ben ik de enige? - Oké, ik heb ook de afspraak met mezelf gemaakt om dus geen onnodige dingen aan te schaffen. Echter vind ik wel dat ik mag blijven genieten van het leven en zijn leuke dingen als etentjes, lunchafspraakjes en een avondje stappen hier en daar uitgesloten. Dat zijn leuke dingen, met mensen waar ik graag mee samen ben. Dus die laat ik niet schieten. Anders word ik ook een brok chagrijn denk ik , haha!Toch gaat het roer nu écht om en dit keer pak ik het anders aan. Ik ga er ook een sport van maken. Ten eerste heb ik een kalender van de maand april uitgeprint, zodat ik elke dag kan afvinken. Hiermee maak ik het inzichtelijk voor mezelf om te zien hoeveel dagen ik al gehad heb, en hoeveel dagen ik nog te gaan heb. Het geeft gewoonweg een heel mooi beeld. Maar hoe gaat we dit nou vormgeven..?

Mijn eerste stap was om eens te kijken wat ik allemaal kon/wilde verkopen via Marktplaats, Facebook etc. Dit ruimt voor mij op, maar ik hou er ook nog een leuk zakcentje aan over. Wanneer ik geld verdien met de verkoop van spullen noteer ik dat in het vakje van die dag (mits het geld ook al op mijn rekening staat) en dat werkt zo ontzettend positief! Ik zie steeds een +€... staan, en dat werkt voor mij echt als een drijfveer om lekker door te blijven gaan!

Mijn tweede stap is om de websites die mij het gevoel geven van - ik moet shoppen en onnodig geld uitgeven- vooral te gaan mijden. Ik kijk er niet meer op. Zelfs de e-mails die ik krijg van Alie Express met het bericht dat er tig artikelen nu met korting verkocht worden.. ik kijk NIET! Zo kom ik ook niet in de verleiding.

Mijn derde stap is om vooral te gaan genieten. Iets wat ik nu enorm belangrijk vind. Ik heb lieve vriendinnen om mij heen, fijne mensen en liefdevolle familie. Wat wil je nog meer? Doordat ik vaak genoeg lekker met hen even wat ga doen heb ik ook de afleiding om niet te gaan shoppen. En wat is er fijner dan een vriendin die zegt dat je iets niet moet kopen omdat je er al 10.000 stuks van hebt? - I Love You.


Op deze manier hoop ik de gehele maand april mijn hand op de knip te houden, maar toch te kunnen genieten. En ook eens te kijken of ik geld overhou, ook altijd leuk! Ik twijfel of ik jullie tussendoor zal updaten over hoe mijn proces gaat. - Wat vind jij? Zal ik een update doen hier en daar (wekelijks ouzo, even kort)? En zal ik daar dan een video over maken of een blogpost? - Let Me Know Love!

Liefs,
Sharmaine

Share This Post :
Tags :

2 opmerkingen:

  1. Oeh spannend
    Ja leuk blogpost update ben nu wel benieuwd of het gaat lukken haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat goed! Ik heb dat met mezelf ook afgesproken voor deze maand, maar dan beauty en fashion! Dat heb ik in maart zoveel gekocht, dat ik daar nu even mee wacht haha. Wel ga ik donderdag naar de Action maar dat moet ik al heel lang, want ik heb echt dingen nodig dus dat mag van mezelf haha! Succes!!

    BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook