Posted by / donderdag 24 maart 2016 / 4 Comments /

Ashleigh & Burwood • Fragrance Lamp


Vandaag heb ik weer een nieuw probeerseltje voor jullie. Iets waar ik nog nooit eerder heb geprobeerd en eens mocht uittesten voor jullie. Kijk je mee?

Het is een flagrante lamp van het merk Ashleigh & Burwood. Een merk die ik nog niet eerder kon, maar hier komt dus nu verandering in. Het is een lamp die geur olie brand en zelfs de lucht zuivert zodat het de kwaliteit allemaal ten goede komt.De fragrance lamp die ik kreeg was de Small Premium Frarance Lamp in de kleur Charcoal Snowball. Ik ben er echt onwijs blij mee want hij past perfect in mijn (nog te verbouwen) kamer! Ik wil juist meer wit en grijs tinten in mijn kamer dus past deze fragrance lamp er perfect bij.In totaal zijn er echt enorm veel verschillende soorten en maten fragrance lampen. En hangt de grootte die je 'nodig' hebt ook af van de ruimte waarin je de lamp wil gaan gebruiken. Mijn kamer is denk ik 20m2 dus heb ik aan een small fragrance lamp genoeg. Maar als je een riante woonkamer hebt, dan zal ik persoonlijk eerder een medium of large fragrance lamp aanschaffen.


In de kit van de fragrance lamp wordt een trechter meegeleverd om eenvoudig de geurolie in de lamp te kunnen overgieten. Daarnaast beving zich in de fragrance lamp de lont met hierop de katalytische steen die ervoor zorgt dat de meeste bacteriën die aanwezig zijn vernietigd worden wanneer de fragrance lamp wordt gebruikt.


Ik kreeg ook nog twee verschillende geurolie flessen mee. Ik koos voor Sandalwood en Black Raspberry. Twee hele diverse geuren, maar beiden erg lekker. Sandalwood is voor mij een veilige geur, omdat ik weet dat iedereen thuis deze geur kan verdragen en ook echt daadwerkelijk heerlijk vind. Black Raspberry nam ik echt voor mijzelf mee. Ik hou wel van een zoete en fruitige geur en deze deed mij echt denken aan het bramen plukken op vakantie. Toch altijd leuk als een geur je aan vroegere tijden kan doen herinneren!


Oké, we gaan nu de lamp vullen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit een moeilijk onderdeel vond en heb zeker advies gevraagd hierover. Eerst haal je uiteraard de lont uit je fragrance lamp en doe je hier de trechter in. Je kiest een geur naar keuze en je vult 2/3 van de lamp met de geur olie. Het is essentieel dat er ook nog 1/3 lucht in de fragrance lamp zit, anders kan de lamp niet branden.


Nu kun je de lont terug plaatsen in de fragrance lamp en laat je de olie zo een 20 tot 30 minuten in de lont trekken zodat deze goed de olie kan absorberen. Plaats ook het kleine dopje (rechts achter) op de katalytische steen om dit proces des te meer te stimuleren.


Dan is het tijd om de fragrance lamp aan te steken! Wanneer je dit doet moet je ten alle tijden bij de lamp blijven omdat de vlam echt tot wel 15cm hoog kan worden. Bedoel, het is natuurlijk wel zo leuk als je huis ook gewoon blijft staan toch?!


Na ongeveer 2 tot 4 minuten kun je de vlam uitblazen. Dit moet je nooit met het kleine dopje doen omdat deze anders kapot gaat. Erg zonde dus! Lekker uitblazen, alsof je een kaars uitblaast.


Wanneer je de kaars uitblaast kun je het sierlijke en decoratieve dopje op de fragrance lamp zetten en wordt er binnen no time een heerlijke geur verspreid door de gehele kamer. Let wel op; de katalytische steen is nu echt enorm heet! Dus let op als je de decoratieve dop erop zet dat je de steen niet aanraakt.


Wanneer je de fragrance lamp ongeveer 30-40 minuten hebt gebrand kun je hem als het ware alweer uit doen. De gehele ruimte ruikt nu naar de prachtige geur van (in mijn geval) Sandalwood. Ik kan hier enorm van genieten en zeker wanneer ik niet zoveel tijd heb vind ik het branden van deze fragrance lamp echt onwijs fijn.


Wat ik ook mooi vind aan deze fragrance lamp is dat er ook buiten de ongeveer 45 Lamp Fragrances ook nog eens 9 Essential Oils te verkrijgen zijn. Deze olie is speciaal ontwikkeld om dus je gezondheid te helpen. Zo is er bijvoorbeeld een Essential Oil in Cold & Flu, of Relaxation zodat je optimaal kunt genieten van de fragrance lamp en er altijd wel iets bij zit. Ik ben heel erg benieuwd hoe deze Essential Oils in de praktijk zijn, dus ik ga hier zeker eens wat van proberen!


Al met al kan ik concluderen dat ik de fragrance lamp van Ashleigh & Burwood enorm fijn vind ik gebruik. Het is wel even puzzelen in het begin hoeveel geur olie je in de lamp moet doen, maar wanneer je dat onder de knie hebt (wat vrij snel gebeurd) is het kinderspel. Daarnaast vind ik de hoeveelheid olie die je nodig hebt ook meevallen in vergelijking met hoeveel je maar gebruikt. De Lamp Fragrances kost allen €16,99 per 500ml fles.Ik doe nu al met 1 flesje al zo een 2 maanden en hij is nog niet leeg! De Fragrance Lamp zelf varieert in grootte en luxe dus zijn ook in prijs variabel.

Wat vind jij van deze Fragrance Lamp? 
Zou jij zoiets aanschaffen?

Liefs,
Sharmaine

Share This Post :
Tags :

4 opmerkingen:

  1. Wait, ik snap het niet.. Je blaast de vlam uit na ongeveer 4 minuten en doet dan de dop er op. Maar na 40 minuten doe je het weer uit.. Maar wat valt er dan nog uit te doen want de lont is al uit? Anyhow, ik vind het wel een enorm mooi ding en klinkt ook wel erg fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh hier ben ik zo benieuwd naar! Hoe sterk is de geurverspreiding?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Al snap ik de werking ervan niet helemaal, het ziet er heel erg tof uit allemaal haha!

    BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook