Posted by / dinsdag 15 december 2015 / 7 Comments /

WoodWick • Trilogy & Wax melts


Onlangs kwam Aroma Plaza met iets nieuws in het assortiment ; WoodWick! Een heel mooi merk, met een gevoel van luxe. Ik mocht een aantal items uitproberen en geef ik jullie hier mijn ongezouten mening over. Lees je mee?Ik heb in totaal 4 wax melts ontvangen en een Trilogy candle. Ik ben zo enorm benieuwd! Ik heb namelijk nog nooit iets geprobeerd van dit merk, dus ik vraag me een hoop dingen af... Laten we beginnen.


Ik begin even bij de Trilogy candle. Dit is de Caffee Sweets Trilogy Medium Candle. Dit is een kaars van WoodWick met 3 verschillende geuren. Ik mocht de Trilogy candle testen met de geuren Vanilla Bean, Caramel & Biscotti. Elke geur heeft een eigen laag, en elke laag heeft een eigen kleur. Eerlijk gezegd vind ik dit er al super mooi en luxe uitzien, het lijkt wel een beetje op een koffie. Zo een Latte Macchiato, vind je ook niet? Maar dan net even wat anders natuurlijk.


De lonten van WoodWick doen de naam eer aan; ze zijn van hout! De lont heeft een kruisvorm. Deze medium jar van WoodWick gaat 60 branduren mee. Dat vind ik wel een redelijk aantal overigens. Ook omdat je direct 3 geuren aan het uitproberen bent, en ook de geuren mengen met elkaar die perfect bij elkaar passen.


Wanneer ik de kaars brand vind ik het werkelijk waar al direct gezellig. Door de houten lont knispert de vlam alsof het een open haardvuur is! Ik vind dat zo ontzettend leuk. En ook echt heerlijk in deze tijd van het jaar. De pool wordt ook vrij snel gevormd. Na ongeveer 1,5 uur heb ik een volledige waxpool. Dus ook daar ben ik erg positief over! De verspreiding van de geur en de geur sterkte vind ik gemiddeld. Niet al te sterk, maar met zo een overweldigende geur als deze ervaar ik dat juist als prettig. Ik brandde deze geur eerst in de woonkamer, hier vond ik de geur gemiddeld aanwezig, niet te sterk. Op mijn kamer (een kleinere ruimte) is de geur sterkte een stuk beter. Ik ruik de geur veel sterker, wat ik persoonlijk echt heerlijk vind! Als je een echte Foody geuren liefhebber bent is dit echt een kaars voor jou!


Je kunt deze medium jar Trilogy candle bestellen op de website van Aroma Plaza en kost €19,99. In totaal zijn er 5 verschillende uitvoeringen. Van bloemig, tot foody, tot fruitig. Er is wel voor een ieder wat wils. En 60 branduren voor €19,99 vind ik niet duur. Om het te vergelijken met Yankee Candle ; je betaald daar €24,- voor een medium jar en heb je 90 branduren. Maar hey, dan heb je geen leuk knisperend lontje. Daar ben ik toch wel verliefd op geworden hoor!


Naast de Caffee Sweets Trilogy candle mocht ik ook nog wat wax melts testen van Woodwick. Ik koos de volgende 4 geuren:
º Pear Cider
º Patchouli
º Cedar
º Soft Chambray

Van elke geur zal ik de beschrijving geven + een review.


Laten we beginnen met Pear Cider;
"Sappige peer en gember smelten in een warme gekruidecider, met kruidnagel en vanille."

Toen ik deze geur koud rook was ik gelijk verliefd. Hij ruikt fruitig, maar ik rook ook de vanille erin. En tja, ik ben echt een addict als het gaat om vanille dus deze nam ik meteen mee! Eenmaal thuis ging deze meteen in de brander en kan ik zeggen dat ik hem heerlijk vind! Ik vind het wel een geur om meer in het voorjaar en de zomer te gebruiken. Maar hij is wel echt super lekker!De tweede geur die ik probeerde was de geur Patchouli;
"De klassieke geur van patchouli met hints van zoete vanille en amber."

Ik nam deze geur mee omdat ik weet dat mijn moeder dit heel erg lekker vind. Ik heb deze dan ook gebrand in de woonkamer. Mijn moeder vond hem echt heerlijk, en ze wilde meteen weten wat het was. Dus ik weet stiekem weer een kerstcadeautje voor moeders, hihi. Ik hou persoonlijk niet van pure patchoeli, maar door de amber en de vanille wordt deze intense geur iets subtieler. Hierdoor vind ik het wel lekkerder, maar nog steeds moet mijn neus er een beetje aan wennen.


De derde geur die ik heb geprobeerd is de geur Cedar ;
"Wilde bosbessen en diep groene kruiden met rijke tonen van rood cederhout, sandelhout en musk." 

Ik hou zelf persoonlijk heel erg van de geur van sandelhout. Dat is ook de reden dat ik deze wax melt koos. Ik heb ook direct de gehele wax melt in mijn brander gedaan. En ik moet zeggen, wat een heerlijke geur! Als je van warme geuren houd is deze echt iets voor jou. Ook als je van musk houd overigens, want dat ruik ik enorm goed wanneer ik de wax melt aan het branden ben. Heer-lijk! Wat ik wel merkte is dat de geur zo sterk is, en een beetje parfumig. Dit sloeg bij mij op een gegeven moment op mijn keel. Dus ik adviseer om eerst de wax melt in tweeën te breken. Je kunt hem tenslotte altijd zelf nog sterker maken. De laatste geur die ik heb geprobeerd is Soft Chambray;
"De ontspannen en zuivere geur van jasmijn en roos verwent de zintuigen."

Persoonlijk rook ik niet zo de geur van rozen toen ik deze geur koud rook (dus zonder hem te branden). Wel kon ik duidelijk de geur van jasmijn ruiken. Maar ook rook ik iets fris. Een beetje als een poederige geur, die naar schoon wasgoed ruikt of iets. Toen ik de geur brandde rook ik de geur van schone en frisse wasgoed. Heerlijk als je hiervan houd! Ik hou persoonlijk wel van deze frisse geuren.

In totaal zijn er 10 wax melt geuren. Ik heb er nu 4 van geprobeerd, maar ik vind ze wel erg fijn. Ze kosten €2,50 per stuk. Ook deze zijn verkrijgbaar bij Aroma Plaza en kun je kunt ze alle 10 hier vinden.Al met al kan ik zeggen dat ik WoodWick tot nu toe een heel fijn merk vind. De houten lont is echt geweldig en leuk. Niet te vergeten apart natuurlijk. Ik heb thuis geen open haard, maar ik kan het me nu wel indenken. 

Ik zit natuurlijk weer veel te veel te kletsen, haha! Maar ik zal nog even de links geven van de pagina's mocht je dit gemist hebben in de tekst:
Trilogy candle
Wax Melts

Heb jij al eens iets geprobeerd van WoodWick? Of kende jij dit merk ook nog niet?

Liefs,
Sharmaine
    

* Dit artikel bevat (een) product(en) die ik heb ontvangen ter review; echter verandert dit niks aan mijn persoonlijke mening. 

Share This Post :
Tags :

7 opmerkingen:

 1. Cedar lijkt mij ook een erg lekker geur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kaars ziet er uit als een heerlijke koffie! haha ijkt me een lekkere geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk! Ik kende het merk toevallig al, heel leuk die houten lontjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe leuk zijn die houtenlontjes <3! Ik heb dankzij jou nu ook een WoodWick kaars besteld. Ik ben voor de Wild Berry gegaan. Ben zo benieuwd naar het lontje haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken het niet, maar ga meteen even een kijkje nemen op de webshop!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit lijkt me zo enorm lekker! Volgens mij zag ik er laatst een staan in de tkmax, even langs gaan om te kijken of 'ie er nog is!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie verpakkingen ook! De melts.. daar ben ik nu wel erg benieuwd naar :) Ik ga de shop onthouden want mijn brander is wel weer toe aan wat nieuws :)

  BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook