Posted by / woensdag 2 december 2015 / 1 Comment /

Food • Hartige bladerdeeg hapjesHet leven kan zo fout zijn, en dat zijn de momenten dat ik er enorm van geniet. Vandaag deel ik een heel eenvoudig recept met jullie die ik zelf bedacht heb. Het is een snack, tenzij je er veel van plan bent te eten, dan kan het ook gerust als maaltijd door. Trek eens je stoute schoenen aan!We beginnen weer even met de boodschappenlijst:(4 pers)
º 1 pakje bladerdeeg (8 a 10 vellen)
º Kruidenkaas
º Salami (of ham)
º Champignons

Stap 1:
Je laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Dit duurt vaak ongeveer 10 minuten. In de tussentijd kun je mooi de champignons schoonmaken en in plakjes snijden.


Stap 2:
Maak inkepingen in de bladerdeeg. Maak deze aan beide kanten maar zorg dat het midden heel blijft. Dit doe je zodat je hem straks mooi kunt opvouwen. Breng vervolgens de kruidenkaas aan in het midden van de bladerdeeg en beleg hem met de salami (of ham) en champignons.
Let op: je kunt zelf hier enorm in variëren! En je kunt alles gebruiken wat je lekker vind.


Stap 3:
Verwarm de oven om ca 180 graden.  Wanneer de oven opwarmt kunnen wij mooi de hapjes dicht gaan vouwen. Ik begin bovenaan; ik pak aan elke kant een strookje en vouw deze als het ware als een kruid over elkaar heen. En zo werk ik door tot onderaan de bladerdeeg hapje. Dan komt het er als een soort vlecht uit te zien.


Stap 4:
Je kunt er optioneel wat eigeel overheen doen, zodat de korst een mooie kleur krijgt. Ik heb dat persoonlijk niet gedaan dit keer. waarom? Echt geen idee. Plaats de hapjes in de voorverwarmde oven  en na ongeveer 15 minuten kijk ik even hoe de hapjes eruit zien. Ik doe dit persoonlijk echt op gevoel. Ik kijk hoe de kleur is van de bladerdeeg. Na ongeveer 20 minuten zijn ze zeker weten klaar. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Niemand wil bladerdeegblaren denk ik...


En voila! Het is klaar! Snijd ze door midden en serveer ze leuk op een schaal, of serveer de hapjes heel. Het lijkt veel werk, maar dat is het dus niet! Je kunt er ook enorm veel variaties op aanbrengen en het ziet er ook nog eens leuk uit!

Ga jij dit eens proberen te maken?

Liefs,
Sharmaine

    
Share This Post :
Tags :

1 opmerking:

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook