Posted by sharmaine sarina / woensdag 2 december 2015 / 1 Comment / Food
Food • Hartige bladerdeeg hapjes
We beginnen weer even met de boodschappenlijst:(4 pers)
º 1 pakje bladerdeeg (8 a 10 vellen)
º Kruidenkaas
º Salami (of ham)
º Champignons
Stap 1:
Je laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Dit duurt vaak ongeveer 10 minuten. In de tussentijd kun je mooi de champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Stap 2:
Maak inkepingen in de bladerdeeg. Maak deze aan beide kanten maar zorg dat het midden heel blijft. Dit doe je zodat je hem straks mooi kunt opvouwen. Breng vervolgens de kruidenkaas aan in het midden van de bladerdeeg en beleg hem met de salami (of ham) en champignons.
Let op: je kunt zelf hier enorm in variëren! En je kunt alles gebruiken wat je lekker vind.
Stap 3:
Verwarm de oven om ca 180 graden. Wanneer de oven opwarmt kunnen wij mooi de hapjes dicht gaan vouwen. Ik begin bovenaan; ik pak aan elke kant een strookje en vouw deze als het ware als een kruid over elkaar heen. En zo werk ik door tot onderaan de bladerdeeg hapje. Dan komt het er als een soort vlecht uit te zien.
Stap 4:
Je kunt er optioneel wat eigeel overheen doen, zodat de korst een mooie kleur krijgt. Ik heb dat persoonlijk niet gedaan dit keer. waarom? Echt geen idee. Plaats de hapjes in de voorverwarmde oven en na ongeveer 15 minuten kijk ik even hoe de hapjes eruit zien. Ik doe dit persoonlijk echt op gevoel. Ik kijk hoe de kleur is van de bladerdeeg. Na ongeveer 20 minuten zijn ze zeker weten klaar. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Niemand wil bladerdeegblaren denk ik...
En voila! Het is klaar! Snijd ze door midden en serveer ze leuk op een schaal, of serveer de hapjes heel. Het lijkt veel werk, maar dat is het dus niet! Je kunt er ook enorm veel variaties op aanbrengen en het ziet er ook nog eens leuk uit!
Ga jij dit eens proberen te maken?
Liefs,
Sharmaine
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Oeh jummie! Ik krijg spontaan trek in lekker eten!
BeantwoordenVerwijderen