Posted by / vrijdag 12 juni 2015 / 9 Comments /

Village Candle • Nieuwste aankopen + Mini Review


Een week of drie geleden postte ik mijn eerste artikel over Village Candle. En schreef ik een review over de African Safari die je hier kunt teruglezen. Ik besloot na deze review nog meer candela van dit merk aan te schaffen. In dit artikel laat ik de zien inclusief een mini review! Lees je mee?Wederom kon ik het niet laten om een bestelling te plaatsen bij Kadoshop de Duizendpoot, de enige webshop (van wat ik weet) die Village Candle verkoopt. Omdat ik zo hysterisch enthousiast ben over mijn large jar (de redenen waarom kun je in het eerder genoemde artikel vinden) en besloot ik om een aantal medium jars te bestellen. Gewoon omdat ik dan wat meer geuren wat 'sneller' kan uitproberen.

Kiezen blijft toch altijd moeilijk. Er zijn tenslotte ook van dit kaarsenmerk al zoveel geuren verkrijgbaar! En er blijven ook serieus maar geuren bijkomen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor drie medium jars en die ga ik onderstaande bespreken.


De eerste jar die ik met volle overtuiging in mijn winkelmandje plaatste was de medium jar Lemon Pound Cake. De geur van lemon pond cake wordt bij Village Candle gewoonweg op de jar geschreven dus werkelijk ideaal: Vanilla Cupcake, Lemon en Hazelnutt. Dus voor degenen die niet goed zijn in Engels: Het ruikt dus naar vanille cupcakes, citroen en hazelnootjes. Dat leek mij een heerlijke combinatie.

Lemon Pound Cake ruikt koud echt naar een heerlijke caloriebom! Ik ruik echt de cupcakegeur met vanille en de citroen ruik ik ook enorm goed. Dit is eigenlijk stiekem hoe ik de Celebrate kaars van Yankee Candle had verwacht, maar die geur is voor mij veel te subtiel. Deze kaars van Village Candle daarentegen is echt fe-no-me-naal! Je krijgt meteen zin om de keuken in te gaan en een heerlijke taart te bakken - wat je natuurlijk niet doet, want je denkt aan de slanke lijn- .

Waneer ik Lemon Pound Cake brandt maakt deze de geur van citroen cake met vanille echt werkelijk waar! Ook rook ik een geur die ik niet helemaal kon plaatsen, maar toen ik de jar bekeek wist ik het; hazelnoot! De combinatie is echt super lekker van citroen cake en hazelnoot. Het is echt een fantastische combinatie. Als je van food geurtjes houd zou ik deze sterk aanbevelen! Op mijn wishlist staat in ieder geval al een large jar van deze geur vermeldt!


De tweede jar die ik bestelde was de geur Eternal. Deze geur had ik al geprobeerd in een waxblokje en toen vond ik deze geur al echt enorm lekker. Ook van deze geur werden de hoofdgeurnoten op de jar omschreven: Vanilla, Sage, Patchouli, Watery Essences.  Met andere woorden: Vanille, Salie, Patchoeli, Waterige extracten. Ik hou enorm van de geur van vanille (zie jar nummer 1) en daarmee was ik eigenlijk al verkocht.

Eternal ruikt koud naar een heerlijke mannengeur. Een beetje waterig en toch ook wel sexy. Dit is zo een typische geur die mij aan een romantische date met vlinders in je buik doet denken. Het ruikt zo warm, verleidelijk en gewoonweg perfect!

Wanneer ik Eternal brandt ben ik echt binnen no time verliefd en heb ik vlinders in mijn buik. De geur is werkelijk waar zo sexeyyyyyy! haha! Nee maar even serieus, als je van de mannenaftershave achtige geuren houd is dit een kaars voor jou. Hij is niet te prominent aanwezig, maar toch voldoende sterk om je toch wel mee te kunnen zwepen. Het is een warme en zwoele geur, en oef wat ga ik deze met liefde branden de komende tijd!De laatste jar die ik in mijn mandje zette was de geur Summer Breeze. Deze geur kocht ik omdat ik ook behoefte had aan een lekkere frisse geur voor als het mooi weer werd. En natuurlijk ook een beetje omdat ik dan van elke categorie die mij aanspreekt wel iets had om te proberen. Natuurlijk staan ook op deze jar de geurnoten omschreven: Crystal Waters, Driftwood & Honeysuckle. En gek genoeg vind ik het lastig om deze te vertalen, haha. Ik denk dat het 't beste is om te denken aan helder water, hout en kamperfoelie (google was mijn beste vriend).

Summer Breeze ruikt koud echt naar water; mooi fris en helder water. Ik vind dat persoonlijk echt heerlijk! Meer dan dat kan ik er ook niet van maken, haha. Het doet mij wel echt denken aan zwoele zomeravonden die je aan het strand doorbrengt. Waarschijnlijk omdat ik in de zomer alleen op het strand te vinden ben en verder echt nooit.

Wanneer ik Summer Breeze brandt voldoet het echt aan mijn verwachting; een heerlijke frisse zeebries geur die mijn neusvleugeltjes tegemoet komen! Werkelijk waar heerlijk.Ook heeft het een vleugje zoetig/bloemig in zich zitten wat ik wel waardeer. Ik ben niet iemand die enorm van bloemengeuren houd, maar een subtiele toevoeging kan ik echt wel waarderen. Dit is voor mij echt een hele fijne combinatie!


Dat waren al mijn kaarsjes die ik onlangs heb aangeschaft bij Kadoshop de Duizendpoot en de medium jars kosten €18,99 per stuk en hebben 105 branduren.

Wat vind jij van deze kaarsen? Heb je zelf al een van deze geuren geprobeerd, of überhaupt een geur van Village Candle?

Liefs,
Sharmaine

Share This Post :
Tags :

9 opmerkingen:

 1. Weet je wat ik het probleem vind met deze kaarsen. Ik vind ze te mooi om op te branden haha. Zo lief en schattig, is toch zonde als ie op zou zijn haha? Maar goed, ze zijn natuurlijk ook bedoeld om te gebruiken. Die geurtjes klinken in ieder geval al lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik snap je punt hoor haha! Soms wil ik ook liever niet dat er een geur op gaat. Maarja kun je wel weer een nieuwe halen lol.

   Verwijderen
 2. Ik vind €18,99 een mooie prijs en door deze review wordt de verleiding alleen maar groter om ook eens iets van Village Candle te proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik raad het je zeker aan! Zijn echt goede kaarsen en geven een super goede geursterkte af.

   Verwijderen
 3. Oh, ik vind ze er altijd zo leuk uit zien. Bijna zonde om te gebruiken:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha jaa, maar dat leer je gaandeweg wel. Als je je spullen nergens meer kwijt kunt omdat het vol staat met kaarsen bijvoorbeeld *schuldig* haha

   Verwijderen
 4. Mooi omschreven, en heeeeerlijk zijn ze he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ze zijn echt stuk voor stuk heerlijk! Kan ik lang van genieten

   Verwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook