Posted by / vrijdag 5 juni 2015 / 4 Comments /

DIY • Votive Jar Candle


Ik heb weer een leuke nieuwe DIY voor jullie die wederom super simpel is om te doen! Lees je mee?Veel van jullie kennen ze denken ik el; de votives van Yankee Candle. De kleine kaarsjes die je kunt gebruiken als testers. Ze worden namelijk ook wel 'samplers' genoemd.  Vaak heb ik het idee dat ik deze kaarsjes niet zo sterk ruik dan bijvoorbeeld de waxtarts. Daarom heb ik een ideetje bedacht wat eigenlijk ook beter werd!Wat heb je nodig:
º Small candle jar
º 2 votives
º Smeltpannetje


Het stappenplan is eigenlijk ook weer net zo simpel. Begin met het openen van de verpakkingen en plaats 1 votive in het midden van de kaars. Dit doe je omdat de lont dan in het midden zit en de kaars geleidelijk zal branden.


Haal de lont uit de andere votive. Dit doe je heel simpel door gewoon even een mes onder het ijzeren plaatje te zetten en te wrikken zodat de lont eruit komt. Het is heel handig om het lontje te bewaren  voor als je nog eens een ander kaarsje wil maken of iets.


Vervolgens ga je de tweede votive smelten in je smeltpannetje. Ik heb er eentje bij de Action gekocht die ik toegewijd heb aan mijn waxjes.


Nu is het tijd om de gesmolten wax bij de votive in de jar te gieten.Ik merkte toen dat de votive zelf wat uitsteekt. Maar dat kwam omdat er een bolling in mijn small jar zat. Aan de onderkant zeg maar. Ik heb toen even mijn votive een beetje zacht moeten laten worden en hem vervolgens een beetje naar beneden geduwd. Toen kreeg ik dit als eindresultaat.


De laatste stap die ik moest doen was het overzetten van het labeltje. Ik plakte de label die op de votive zat op mijn kaars en voilà ! Klaar is kees.

Wat vind jij hiervan?

Liefs,
Sharmaine
Share This Post :
Tags :

4 opmerkingen:

 1. Gaat deze kaars dan wel mooi poolen of alleen totaan de rand van de votive?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel erg handig. Bij mij gaan de votivs zowiezo uit vorm als ik ze in een glaze potje doe.

  En zo zullen ze langer mee gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wow dit is echt super handig! Ik koop die votives nooit omdat ik het nogal onhandig vind, maar dit is ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Sharmaine!
  Leuk zeg je blog en dit is echt leuk gedaan met de DIY votive jar! :D
  groetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook