Posted by / vrijdag 22 mei 2015 / 12 Comments /

Village Candle • African Safari


Er kwam een nieuw kaarsenmerk naar Nederland. Dus dan gaan mijn oortjes natuurlijk klapperen. Het gaat om Village Candle. Ik bestelde hier een large jar van die ik vandaag voor jullie ga reviewen! is het het allemaal waard?


De enige webshop (die ik ken in ieder geval) die de Village Candles verkoopt is Kadoshop de Duizendpoot. Op hun website werd een tijdje geleden aangekondigd dat zij Village Candle gingen verkopen. Ik ben toen een beetje gaan googlen en vond eigenlijk alleen maar positieve verhalen. Daarom bestelde ik uiteindelijk een large jar.

Ten eerste werd het pakket redelijk snel geleverd. De bestelling werd op 11 mei verzonden, en had ik het 16 mei (mijn verjaardag) in huis. De jar was gewoon super goed verpakt en veilig. Daar heb ik echt nooit klachten over. Ook staat deze webshop erom bekend altijd wel een presentje bij de bestelling te doen, dat noem ik nog eens attent! Dus mijn verjaardag stond dat los van, haha.
De jar die ik heb besteld is de large jar in de geur African Safari. Op de webshop van Kadeshop de Duizendpoot wordt de geur omschreven als:
  Deze onmiskenbare complexe en verleidelijke geur heeft de vreugde van een licht briesje, geparfumeerd met grassen en het aroma en de romantiek van wilde open vlaktes. Een rijke mix van citrus, donker cederhout, tonkaboon en muskus" 

De geur van tonka, muskus en cederhout trok mij echt enorm aan. Ik hou daar persoonlijk wel van. Daarom bestelde ik deze jar. Ook omdat ik verwachte dat het een warme geur zou zijn en het weer nou nog niet helemaal super zomers is. Kan ik hem natuurlijk meteen gaan branden. En zullen we even een momentje nemen om het prachtige label te waarderen?!Elke jar kaars van Village Candle komt met twee lonten. Ideaal lijkt mij; hierdoor poolt je jar sneller zodat je niet een eeuwigheid hoeft te wachten tot je was egaal gesmolten is.Dus ik zeg; laten we deze rakker eens gaan branden! Nou de twee lonten maken écht een verschil hoor. Wat een fantastische kaars! Ik ben echt oprecht enthousiast. Het duurde ongeveer 1,5 uurtor de kaars geheel gepoold was. Wat ik écht een dik pluspunt vind. Want bij mij Yankee Candles duurt dat 9 van de 10 keer ongeveer 4 uur. Dikke tijdswinst dus!  Laten we eerlijk zijn; heerlijk toch als je even "snel" een heerlijke geurkaars aan kunt doen?

Ook de geursterkte van de kaars vind ik echt goed. Ik rook hem serieus al met 5 minuten, en dan overdrijf ik echt niet! Daarnaast is het zo dat de kaars maximaal 170 uur mee gaat, wat ook langer is dan een large Yankee Candle jar.

Al met al ben ik dus écht enorm tevreden over deze kaars. En heb stiekem ook een klein beetje het gevoel dat dit merk Yankee Candle zelfs kan overtreffen. Mede door de sterke geurverspreiding en snelle poolvorming. Ik koester deze kaars in ieder geval, haha!Deze geur en meerderen zijn verkrijgbaar bij Kadoshop de Duizendpoot en kost €22,95 voor een Large jar. Ook dit is goedkoper dan een Yankee Candle large jar (hier betaal je meestal €27 voor). Ook verkoopt Kadeshop de Duizendpoot waxmelts van de geuren. Dan kun je het een en ander eerst testen voordat je een kaars koopt.

Wat vind jij van dit kaarsenmerk? Kon je deze al?

Liefs,
Sharmaine
Share This Post :
Tags :

12 opmerkingen:

 1. Had het al gezien en dacht eerst zal wel een cheap ass dupe zijn maar dit ziet er toch wel interessant uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is echt wel de moeite waard hoor om toch eens te gaan proberen!

   Verwijderen
 2. Ziet er goed uit, en de geur lijkt mij erg lekker! Ze lijken echt veel op de Yankee Candles!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja t zijn ook dupes als het ware. Want de vormgeving is echt exact hetzelfde. Maar de twee lonten vind ik echt ideaal voor als je even wat minder tijd hebt.

   Verwijderen
 3. lekker zijn ze he, heb je Goose creek ook al geprobeerd Sharmaine, die heeft Annemarie van kadoshop de duizendpoot alleen in melts, maar die zijn echt goddelijk.
  En vergeet de volgende x de kortingscode van 1000poot niet krijg je op niet afgeprijsde artikelen 10% korting, is alleen niet geldig op Yankee candle, maar verder wel op alles.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Esmee, nee die heb ik nog niet geprobeerd. Staat wel nog op mijn verlanglijstje hoor, maar heb stiekem al zoveel haha! Ik doe eigenlijk altijd wel die kortingscode invoeren hoor, alleen heb ik dat er niet bij vermeldt in het artikel.

   Verwijderen
 4. Wauw deze kon ik nog niet. Ik dacht eerst dat dit yankee candle was tot ik beter ging kijken.
  Veel voordelen heeft dit merk!

  Zeker het snel poolen, want ook ik wil soms eve snel een kaars aan doen maar vind dit zonde als er geen pool in zit om hem dan uit te zetten.

  Ook de hout geur lijkt me heerlijk
  ik ga denk ik zeker eentje kopen! Voor de prijs hoef ik het niet te laten.

  super revieuw top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ik heb dat dus ook. Met Yankee Candle ben ik echt minimaal 4 uur zoet met een kaars om het helemaal te laten poolen. Ik blaas ook nooit men kaars uit als ik nog geen volledige waspool zie. Dat is zo zonde. Maar door de twee wicks in deze kaars is het echt tijdsbesparend hoor. Ideaal!

   Verwijderen
  2. Jaa erg jammer terwijl de geuren super zijn.

   En de smal jar vind k dan helemaal rot. Ik gebruik nu wel folie, maar ze gaan nooit mooibranden

   Verwijderen
 5. Wat zijn de verschillen tussen Yankee Candle en Village Candle precies?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal het even heel schematisch weergeven:

   Yankee Candle:
   - 1 lont
   - Large jar 150 branduren max
   - Poolt met ongeveer 4 uur
   - Large jar kost €27,95

   Village Candle:
   - 2 lonten
   - Large jar 170 branduren max
   - Poolt met ongeveer 2 uur
   - Large jar kost €22,95

   Hoop dat ik het zo een beetje heb kunnen uitleggen. Als je nog iets wil weten laat je het even weten? xxx

   Verwijderen
  2. Dankje!! Ga binnenkort een village candle bestellen! Xx

   Verwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook