Posted by / maandag 11 mei 2015 / 9 Comments /

Food • Pita met kip kebabVandaag is het weer even tijd voor een lekker en simpel receptje! En nog eens verantwoord! Lees je mee?Verantwoord is natuurlijk niets he, als je het elke dag gaat eten. Maar het is in ieder geval een gezondere variant op de klassieker die we allemaal wel kennen; het broodje shoarma!Ik ben er persoonlijk echt dol op, en ben blij dat ik deze (caloriearme) variant heb ontdekt! Daarom wil ik hem ook graag met jullie delen.

Het boodschappenlijstje voor ongeveer 4 broodjes:
º 125 gr kipfilet
º Kebabkruiden
º Pita broodjes
º Sla
º Yoghurt dressing
º Knoflook


Begin met het ontleden van de kip. Ik noem het ontleden omdat ik altijd persoonlijk alle witte dingetjes van de kip afhaal en alles wat ik er ook maar enigszins er ranzig uit vind zien (lol). Snij het daarna in blokjes.


Daarna marineer je de kipfilet met de kebabkruiden. Heel simpel. Laat dit eventjes intrekken.


Verwarm de pan en bak hierin je kipfilet gaar. Uiteraard is het op de foto nog niet helemaal gaar , maar ik was zo enthousiast bezig haha!


Dan gaan we nu even de oven aanzetten en hierin ons pitabroodje warm maken. Dit kan overigens ook in een broodrooster, maar dan moet je het wel goed in de gaten houden zodat het broodje niet aanbrand.


Dan nu de dressing voor je broodje: pers 1 teentje knoflook en meng dit door wat yoghurtdressing. Ik gebruik hier ongeveer 3 eetlepels. Ik maakte dan ook maar 1 broodje nu, maar je moet zelf even inschatten hoeveel saus je wil en hoe sterk je de knoflooksmaak wil. Dat is echt naar eigen smaak! Ik hou bijvoorbeeld enorm van knoflook dus ik gebruikte 3 tenen knoflook en een flinke scheut dressing (lol)


Dan gaan we het broodje lekker bouwen, zoals ik dat noem; eerst de sla, dan een beetje saus, vervolgens de kip kebab,  en toppen met heel veel saus! Yum!

Eet smakelijk! Ik zei toch dat het enorm makkelijk was om te maken? Een kind kan de was doen. Het is makkelijk, snel te bereiden én nog eens beter voor de slanke lijn dan die vette meuk die je kant en klaar kunt halen.

Ga jij dit recept ook eens proberen? Laat het me dan weten in de comments!

Liefs,
Sharmaine

Share This Post :
Tags :

9 opmerkingen:

 1. Oeh lekkerrr! Dat ga ik woensdag maar eens maken denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me echt zo lekker! Super dat je het recept deelt ga gelijk van de week proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikeltje en heerlijk! Ik ben een echte fan van kebab en al helemaal als er lekker veel saus bij zit. Ik ga dit zeker een keer maken. Ik gok een keer op zondagmiddag als ik na een avondje stappen zo tegen de middag m'n bed uitgerold kom haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha ik geef je daar groot gelijk in! Ook daar is deze ideaal voor! xx

   Verwijderen
 4. Mmmm, dat ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze ga ik zeker eens maken! Ik hou ook enorm van shoarma. Altijd het proberen waard eens wat anders te maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook