Posted by / donderdag 23 april 2015 / 9 Comments /

Picture Sharmaine's Life #2


Ja hoor, daar ben ik weer! Ik neem jullie vandaag weer een keertje mee in mijn (op dit moment) niet zo saaie leventje! Dit is natuurlijk de beeldmateriaal van gisteren (want zo up-to-date ben ik) dus hopelijk vinden jullie het wederom weer leuk om een kijkje te nemen in mijn leventje!Oke, het is woensdag 22 april. En mijn wekker gaat, ja serieus, om 5.45. Het is weer een werkdag voor mij en ben gelukkig het type die altijd snel uit de veren gaat om mij te voorzien van mijn eerste basis behoefte; food! ik heb lekker ontbeten met een bruine boterham met leverworst en ben na het ontbijten mezelf klaar gaan maken om naar mijn werk te gaan. Tussendoor heb ik nog even een bestelling geplaatst op een Engelse website voor Yankee Candle. Ik bestelde voor mezelf en nog 2 andere dames wat limited editions haha!


Om 7.30 was ik op mijn werk. En dat komt meer doordat mijn bus om 6.57 vertrekt en ik altijd super op tijd al bij de bushalte sta aangezien het mij al een paar keer is overkomen dat de bus besloot om 10 minuten eerder zo mijn halte voorbij te rijden. Dus naja, super op tijd en evengoed ook op tijd op mijn werk. Wel moest ik even overstappen, maar dat geeft niet. Ik werk vandaag op een afdeling voor dementerenden. Het is echt heel intensief, maar ik krijg er enorm veel voldoening van. Dus ik ben helemaal op mijn plekje daar!


Er was vandaag een koningsmarkt in huis. Vaak worden er wel dingetjes georganiseerd waar al die oudjes dan naartoe kunnen. Ook ik ging met een aantal bewoners hiernaartoe en heb me suf gelachen. Het is ook zo enorm leuk om ze te zien genieten van enorme kleine dingen! Een bewoner ging ballen gooien en had toen dit fantastische kroontje gewonnen, en ja, Sharmaine mocht die wel even opdoen van haar haha! Uiteraard heb ik dat ook gedaan (want ben toch al zo gek als een deur) en heb de halve ochtend met een kroontje op gelopen, haha!

Om 10.00 Is het dan tijd om eens lekker met elkaar aan de koffie te gaan. Ik vind het zelf dan altijd even prettig om van de afdeling af te zijn omdat je je dan echt even kan afsluiten. Anders zit je aan de koffie en voordat je het weet is er een dementerende man of vrouw die er met je koekje vandoor gaat (als je mazzel hebt). Anders ben je makkelijk zo je koekje én je koffie kwijt, lol. Ook belde een collega van de avonddienst zich ziek dus wie kon er lekker doorwerken? ja ik!

Dan is het om 11.30 alweer tijd voor de lunch. Ik had een afbakpistoletje met filet american en een zacht bolletje met een gekookt ei. En ook nu was ik lekker van de afdeling af. Heerlijk even kletsen met collegaatjes over andere dingen dan cliënten.  Na de lunch krijg ik altijd zo een dipje op de dag; de maag is weer gevuld maar ik moet nog " zo lang"! Ik werkte tot 23.00 uiteindelijk dus dat was me ook wel wat.

Om 14.30 hadden alle collega's overleg met elkaar en een aantal disciplines en had ik "huiskamerdienst". Dit houd in dat ik gewoon een soort babysitter ben, maar dan voor bejaarden haha! Dit heb ik tot 16.00 gedaan en kon vervolgens doorgaan in men avonddienst.

Om 16.00 had ik eindelijk even tijd om een kwartiertje te pauzeren, en heb toen gelijk weer even super veel water gedronken. Heb je dan ook echt wel nodig, plus mezelf natuurlijk enorm motiveren voor de tweede shift tot 23.00 haha!


Na de short-coffee-break heb ik wat mensen op bed pap te eten gegeven en naar bed gebracht. Daarna is het voor de zorg altijd tijd om zelf te gaan eten. Dit is dan rond 17.30 het geval. Mijn collega van de dagploeg had warm eten voor mij bewaard zodat ik in ieder geval wat gezonds kon eten. Ik at chili con carne met rijst. Natuurlijk is het niet hetzelfde als thuis, maar hey, ik at tenminste geen brood.


Uiteindelijk stortte ik echt in om 22.30. Ik was echt super moe en mijn ogen vielen dicht. Gelukkig was qua zorg alles al gedaan en kon ik even ontspannen samen met mijn collega. Om 23.00 werd ik opgehaald van men werk en ben ik hierna gelijk mijn bed in gedoken.


Het grappige is dat ik een app heb waarmee mijn stappen geteld worden. Super handig en zie je ook gelijk of je genoeg beweegt. Nou, ik beweeg dus ruim voldoende! 12.000 stappen die gelijk staan aan 9km wandelen. Hoppa!

Hopelijk vond je het weer eens leuk om te zien hoe mijn dag eruit ziet!

Liefs,
Sharmaine

Share This Post :
Tags :

9 opmerkingen:

 1. Bij welke Engelse Yankee Candle website heb je besteld?
  En welke lekkere geuren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een bikkel ben jij! en zo veel stappen, omgg... Daar kom ik in 3 dagen nog niet aan hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je toch een harde werker meid! Respect!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Shar wat ben je toch een topper en wat heb ik een bewondering voor je dat je die uren kunt werken en je blijft maar doorgaan. X Dikkke kus! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik dit zie mis ik toch echt wel de zorgsector. Helaas nu zelf eventjes zorg nodig, hoop snel terug te kunnen starten in de zorg. Daar lig m'n hart, mooie job. Maar niet voor ieder weg gelegd. Leuke vlog

  BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook