Posted by / donderdag 5 maart 2015 / 8 Comments /

Yankee Candle • Cafe Culture Collectie 2015Een nieuwe collectie, ik word daar altijd enorm enthousiast van. Helemaal als het om Yankee Candle gaat. Wie mij (een beetje) kent weet dat ik een enorme addict ben aan Yankee Candles. Dit geef ik natuurlijk nooit zelf toe, zoals een echte addict dat doet, want het valt tenslotte altijd reuze mee. Vanaf april (ongeveer) zal er een nieuwe collectie verkrijgbaar zijn in de Yankee Candle stores, maar ik ga hier vandaag al uitspraak over doen! Lezen jullie mee?De collectie waar het over gaat is de heerlijke Café Culture collectie. Drie heerlijke geuren die je doen denken aan een bezoekje aan een koffiehuis waar je altijd iets lekkers besteld bij de koffie. De afbeeldingen alleen al zijn werkelijk om bij weg te kwijlen. Maar hoe zijn de geuren?

Van Maurice van Yankee Plaza kreeg ik een super leuk kaartje. Maar het is niet zomaar een kaart, nee lieve mensen, deze geeft geur af! Op elke afbeelding zit een sticker die je eraf kunt halen en dan de geur kan ruiken. Echt enorm handig en kan ik tot en met ongeveer april mijn wenslijstje gaan maken, lol. 

Dus dat gezegd hebbende: Laten we eens gaan kijken naar de geuren die in de collectie zitten! Er zitten drie geuren in deze collectie. Dit zijn Pain au Raisin, Tarte Tatin en Cappuccino Truffle. Ik zal elke geur afzonderlijk afgaan en daarna ook een korte review geven van hoe de geur koud ruikt (dus zonder heb te branden). Ik heb er zo een zin in!!Pain au Raisin
Ik begin gewoon bij de eerste. En dat is Pain au Raisin. In onze volksmond ook wel een kaneelbroodje genoemd. Het label is echt om op te eten. Een prachtig mooi kaneelbroodje waar je stiekem gelijk al je tanden in wil zetten.

Op het kaartje wordt de geur omschreven als :
 " The tantalizing aroma of cognac soaked raisins baked in buttery vanilla dough and sprinkled with cinnamon" 

Vrij vertaald in het Nederlands:
" De aroma van rozijnen die geweekt zijn in cognac, gebakken in rijke vanilledeeg en besprenkeld met kaneel" Krijg je al trek? Nou ik stiekem wel.. Oke nu de geur die ik ruik: Hij is echt goddelijk! Ik ruik echt het vanille deeg (en ik hou echt van die vanille koekjes/deeg geuren!!) En ik ruik ook een vleugje van de rozijnen erin terug. Jammie! De kaneel vind ik niet overheersend. Wat in mijn geval echt een pluspunt is aangezien ik niet van sterke kaneelgeuren hou. Echt heerlijk deze geur!Tarte Tatin
De tweede geur die aan de snifftest moet geloven is de Tarte Tatin. Op het label staat een mooi klein taartje afgebeeld waar een appel en kaneelstokjes naast liggen. Ik hoop echt dat deze net zoals de vorige geur die ik rook een subtiele kaneelgeur heeft!

Op het kaartje wordt de geur omschreven als:
" So enticing... a just baked tart made with sweet apples, spices and vanilla. "

Vrij vertaald in het Nederlands:
" Zo verleidelijk... een vers gebakken taart gemaakt met appels, specerijen en vanille" Ik denk dat de geur verder geen uitleg nodig heeft welke ingrediënten ik moet ruiken straks. Nou daan gaan we.. 3..2..1.. Snifftest! Oeh ik vind deze moeilijk om te omschrijven. Ik ruik een beetje het zurige van de appels, een vleugje vanille en ik bespeur in mijn neusje eigenlijk geen kaneel. Maar in tegenstelling tot de Pain au Raisin vind ik deze toch iets minder. Daar had ik echt zo een YES! gevoel bij, en bij deze geur denk ik; ja wel lekker, maar niet juichen en springen ofzo, haha!Cappuccino Truffle
En dan gaan we alweer naar de laatste geur van deze collectie. En oh wat vind ik dit plaatje om op te eten! Een truffel... van chocolade.. *hyperventilatie* Dit is zo lekker. Ik eet het graag, dus ik ben enorm benieuwd naar deze geur!

Op het kaartje wordt de geur omschreven als:
"An irresitible café favorite ... the decadent pairing of bold, roasted coffee and luscious, velvety chocolate." 

Vrij vertaald in het Nederlands:
"Een onweerstaanbare café favoriet ... de decadente samenstelling van koffie en weelderige, fluwelen chocolade." Oh hemel. Ik ben al om door de geur omschrijving alleen al. "weelderige en fluwelen chocolade" NOM! Ik krijg er nu echt wel een beetje trek van. Maar dan nu de snifftest; Ja wat kan ik zeggen.. ik denk dat ik verliefd ben. Ik ruik een rijke chocoladegeur met een subtiel vleugje koffie. Zoals het leven hoort te zijn; meer chocolade! Ik ruik wel meer een soort melkchocolade, weet niet eens of dat wel mogelijk is, maar goed ik ruik dat. Meer omdat de geur van de chocola niet te sterk ik, wat je wel vaak hebt bij pure chocolade. Maar enfin. Deze ruikt echt super lekker!Dan nu de conclusie. Het is echt een fantastische collectie! Ik heb natuurlijk zo mijn voorkeuren en denk ook dat dat wel te lezen is bij de uitslagen van de snifftest. Sowieso wil ik deze geuren allemaal gaan proberen (het zal niet...) en kan eerlijk gezegd niet wachten tot het april is en ik de geuren kan adopteren en een warm thuis kan bieden, haha! Van deze collectie is alles te verkrijgen, dus jars, tarts en votives! 

Hoe denk jij over deze collectie? Welke trekken jouw aandacht?

Liefs,
Sharmaine

Volg jij Sharmaine Sarina al?
Bloglovin , Youtube Twitter en Instagram!


Share This Post :
Tags :

8 opmerkingen:

 1. Wat een handig geurkaartje! Ik ben erg beniewd, maar ik vrees dat ik ze te sterk ga vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat dacht ik eerst ook, maar tot nu toe vind ik het meevallen. Ik zal de geuren uiteindelijk in taartvorm vast nog reviewen :-)

   Verwijderen
 2. Pain au Raisin. Oh mama help. En die laatste omg. Ik hoop dat iemand deze 2 niet lekker vind na de aankoop en ze aan mij verkoopt, want Halleluja WAUW. En daarbij krijg ik al honger als ik eraan denk. WOW.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah ik ben ontzettend benieuwd! Het klinkt allemaal goddelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ooh ik moet zeker een geur hiervan hebben, ik zag ze al eens voorbij komen. Jummy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw, nog even en ik moet toch wel echt een keer iets bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook