Posted by / dinsdag 17 februari 2015 / 8 Comments /

DIY • Yankee Candle Catalogus


Vandaag heb ik een DIY voor jullie. Waar ik vooraf al van zeg dat ik hier geen credit aan verdien. Ik kwam dit super leuke idee tegen op Facebook en besloot hem te delen.
Ik zit al een tijdje op een hele leuke en gezellige Facebookgroep met allemaal die-hard Yankee fans, net zoals ik. Er gingen berichten in de rondte of men een lijst bijhield met hun stash en wat ze hadden opgemaakt etc. Beide lijsten heb ik digitaal.

Toen zag ik de een na de andere een foto posten met dit super leuke idee! Namelijk het inplakken van de labels zodat je een tastbaar bewijs hebt van wat je allemaal hebt gebrand. Niet alleen om te showen natuurlijk, maar ook zodat je voor jezelf kunt zien of je een geur wel of niet lekker vind! Echt heel erg handig!

Ik besloot om dit ook te gaan doen en wauw wat vind ik dit leuk! Als een kind zo blij als ik weer eens een nieuwe tart mag branden omdat er geen geur meer vanaf komt, haha! Kan ik namelijk weer lekker een stickertje plakken. Laten we beginnen met wat je allemaal nodig hebt.

Wat heb je nodig:
º Een boekje/schrift of iets wat je wil om de stickers in op te plakken
º Votives en waxtarts naar wens
º Pen

Laten we dan nu even heel simpel de "stappen" uit gaan leggen. Ik doe dit tussen haakjes omdat het echt kinderlijk eenvoudig is haha!Stap 1:
Pak je boek/schrift erbij. Ik heb deze gekocht bij de Xenos voor €0,50! Ik wilde graag een boekje dat een harde kaft heeft en gebonden is omdat ik bang ben dat er anders papiertjes losscheuren of iets. En ja €0,50 is natuurlijk een rib uit mijn lijf.Stap 2:
Haal de verpakking af van je votive of waxtart.

Stap 3:
Pulk de sticker van je verpakking af zodat je alleen het stickertje overhoud.


Stap 4:
Plakken maar! Kinderlijk eenvoudig he zoals ik al zei! 9 van de 10 keer plakt het labeltje nog, maar soms blijft er een beetje plastic aan hangen. Dan gebruik ik een klein stukje plakband en plak ik het als dubbelzijdig tape op. 

Stap 5:
Geef (als je dit wil) een kleine notitie of de geur je wel , niet of redelijk is bevallen.

Ik doe dat als volgt:
- : Geur niet lekker
+/- : geur redelijk, zal m niet snel nog een keer kopen.
+: Geur lekker
++: Favorietje

Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om dit anders te doen. Geef rapportcijfers: O/V/RV/G of geef er een echt cijfer aan. Wees lekker creatief hierin.


tada! je eigen Yankee Candle Catalogus. Ik ben zo enthousiast en vind het zo enorm leuk! Op Instagram postte ik een foto en men  vond het ook echt super leuk, dus ik dacht ach laat ik even vertellen hoe dit dan in zijn werk gaat!

Ik hoop dat jullie dit een leuke DIY vonden en nogmaals; Ik heb dit niet zelf bedacht! 


Volg jij Sharmaine Sarina al?
Bloglovin , Youtube Twitter en Instagram!

Liefs,
Sharmaine

Share This Post :
Tags :

8 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig idee zeg! Ziet er zo leuk uit als je een pagina vol hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag dit al op je social media accounts en ik ben er ook meteen mee begonnen. Super handig, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dit is supertof! Ik ga er ook een schriftje voor aanschaffen! Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet eerlijk! Ik kocht dat boek voor 5 euro hahah
  Anyhow, ik vind dit echt een heel slim idee, je denkt altijd dat je wel onthoud wat je lekker vind totdat je een maand verder bent hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk bedacht, voor de echte fans! Ik heb nog geen yankee candle waxjes gehad en ben nu nog veel meer benieuwd ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is inderdaad wel heel erg handig op deze manier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou het ook vanaf de eerste keer dat ik Yankee Candle kocht bij, maar dan zonder de stickers. Leek me handig om het bij te houden, zodat je na een tijdje ook nog weet wat je van een geur vond. Zo'n boekje is ook een leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaa leuk, ik ben fan! Het ziet er superleuk uit en het is ook nog eens handig. Jammer dat ik dit artikel niet eerder heb gevonden. Nu wordt het voortaan veel makkelijker om te kiezen welke geuren ik zeker nog eens wil bestellen en welke toch maar niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook