Posted by / vrijdag 20 februari 2015 / 8 Comments /

Bath and Body Works • Butterscotch Toffee


Ik ben even een klein beetje vreemd gegaan. Ik brandde mijn eerste Bath and Body Works kaars. De kaars is in de geur Butterscotch Toffee. Een geur die ik koud erg lekker vond ruiken. Lees mijn uitgebreide review!
Dit is de candle. Een echt snoepje om te zien! De kaars heeft 3 lontjes. Oftewel; de 3 wick candle.  Het heeft een super schattig strikje aan de voorkant en dat was eigenlijk ook hetgeen wat mij had overgehaald om deze kaars te proberen. 

Via internet haalde ik de volgende geurbeschrijving op: 
"A salty-sweet twist of caramelized sugar, rich butterscotch & a dash of sea salt"

In het Nederlands ook wel vertaald als: 
"Een zoute-zoete twist van gekarameliseerde suiker, rijke butterscotch en een klein beetje zeezout."

Wanneer ik de geur koud ruik, ruik ik meer de zoetere geuren. Ik ruik niet bepaald iets zouts. Ik ruik duidelijk een koekjesgeur, een geur waar ik echt heel erg van hou, maar dat zeezout is denk ik wel erg subtiel aanwezig, haha!Wanneer ik de kaars brand komt er een enorm goede geur vanaf. Door de drie lontjes (3 wick) wordt er snel een complete waxpool gevormd (ongeveer 45 min). Op het moment dat een kaars (ongeacht welk merk) een mooie waxpool vormt, zal de kaars ook netjes egaal branden en wordt alle wax meegenomen. Zo gaat je kaars niet tunnelen en blijven er geen waxresten over. 
De kaars brand gemiddeld 30-45 uur. Wat ik erg weinig vind. De medium jars van Yankee Candle zijn net zo groot, met net zoveel inhoud alleen die branden véél langer! Yankee Candle Medium jars branden namelijk ongeveer 90 uur. Dus de brandtijd van de BBW kaars is zeker een tegenvaller. 

Wat ik wel merkte is dat de kaars een enorm sterke geur afgeeft en dat een uur of 2 branden voldoende is om een grote ruimte zoals mijn woonkamer te vullen. Dit is dan weer anders bij Yankee Candles. Deze brand ik vaak echt uren achter elkaar en nog ruik ik de geur niet zo sterk. Dat heeft dit pareltje van Bath and Body Works dus wel!

De kaars heb ik besteld bij USA - shop en kostte €24,95. Ook meer dan een Medium jar van Yankee Candle (€21,50).

Al met al vind ik de geur wel echt héérlijk hoor! En denk dat ik wel nog eens een kaars van Bath and Body Works zou willen proberen, puur vanwege de sterke geurverspreiding!

Pluspunten:
º Heerlijke geur
º Sterke geurverspreiding (1 a 2 uur branden is eigenlijk al voldoende)
º Mooie gelijke waxpool
º Snel gevormde waxpool

Minpunten:
º Weinig branduren (45 uur)
º Duurder dan Yankee Candle (€24,95 BBW vs. €21,50 YC)
º Alleen via webshop beschikbaar

Zou jij deze kaars kopen? Of een andere kaars van Bath and Body Works?

Liefs,
Sharmaine

Volg jij Sharmaine Sarina al?
Bloglovin , Youtube Twitter en Instagram!
Share This Post :
Tags :

8 opmerkingen:

 1. Oejjjj, best wel prijzig inderdaad! Ik vind deze er wel mooier uit zien dat YC jars. Ik ben erg benieuwd geworden naar de geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah ik wil al zoo mega lang een BBW kaars. Ik wist helemaal niet dat het te bestellen was! Ze zijn inderdaad duur maar ik wil er zo graag 1 haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa ik hoorde via een vriendin over die site.. Dus ja kijken kijken en kopen lol <3

   Verwijderen
 3. De kaars ziet er leuk uit. De geur klinkt heerlijk Ik hou wel van zulke koekjesgeuren , maar ik hou te veel van Yankee Candle en vooral de waxmelts, want die ruik je nog heel lang. Leuke review

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij klinkt wel ontzettend lekker! Maar jammer van de dure prijs en de 'moeilijke' verkrijgbaarheid! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zo jaloers op deze kaars, hij lijkt mij heeerlijk! Maar vraagje, komt het niet dat deze minder branduur heeft doordat deze drie lontjes heeft, dan brand die toch sneller op of is dit weer een Renee opmerking, fijne review! X Kussss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha nee dat heb je wel goed hoor Renee! Maar dan is het toch wel vervelend dat ie zo snel op gaat! haha xx

   Verwijderen
 6. De verpakking is super schattig zeg en de geur spreekt mij ook wel aan in wat je omschrijft! De prijs is wel wat minder wie weet dat ik wat uit de USA mee neem als iets mij aan spreekt. Fijne review meis!

  BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook