Posted by / dinsdag 28 oktober 2014 / 4 Comments /

Sleek • Garden of Eden palette


Vandaag heb ik een nieuw palette geswatcht. Het is namelijk een palette van Sleek met de naam ' Garden of Eden' . Hij is echt heel erg mooi dus ik ga snel van start!



Zoals alle producten van Sleek heeft ook dit palette een mooie klassieke look. Het merk staat erop genoteerd en verder weinig poe-ha. Ik heb meerdere paletten van Sleek, dus misschien moet Sleek er iets op verzinnen zodat ik in een oogopslag kan zien welk palette het is als ik het wil gebruiken.

Dat gezegd hebbende, ik kwam er later achter dat de productnaam op de achterkant van het palette staan. Blond?! haha


Dit zijn alle kleuren die in het palette zitten. Ze zijn echt super mooi. Zoals je al bedenkt bij het palette zijn het vooral 'tuin' en aardetinten. Dus lekker veel groen en bruin. Er zitten 3 matte eyeshadows in het palette de rest heeft allemaal een (lichte) shimmer in de kleur.

Op bovenstaande foto is te zien hoe elke oogschaduw heet. Ik zag wat, voor mij, vreemde namen en besloot eens te googlen. Want ja, dat is in dat soort tijden mijn beste vriend. Het palette is gebaseerd op een bijbels verhaal. Vandaar dat er namen tussen zitten als Eve's Kiss, Adam's Apple en Python. Het verteld namelijk 'het' verhaal van Adam en Eva! Super leuk detail, but let's move on!


Op naar de switches. Zoals vanouds zal ik weer 3 kleuren per keer swatchen en deze bespreken. Dit zijn de eerste die ik ga bespreken: Gates of Eden, Eve's Kiss en Paradise on Earth.


De bovenste kleur is Garden of Eden. Stiekem vind ik deze erg lijken op 'Woodwinked' van MAC! Het is een hele mooie zacht bruine kleur met shimmer. De middelste kleur is Eve's Kiss en oeh die is zo mooi! Het heeft een lieve zachte paars/roze kleur met shimmer. De onderste kleur is Paradise on Earth, een mooie diepbruine kleur die ideaal is om in de crease te blenden.


Nu de onderste drie kleuren uit het palette. Om te starten met de bovenste. Dit is Entwined, een mooie matbruine kleur welke echt super veel pigmentatie afgeeft. De middelste kleur is Adam's Apple en over deze ben ik eerlijk gezegd een beetje teleurgesteld. Er komt weinig kleur vanaf; ik moet werkelijk 4x! over hetzelfde swatchje heen gaan om deze pigmentatie te krijgen. Bij de overige kleuren is dat al na 1x het geval. De onderste kleur vind ik dan wel weer super mooi. Dit is de kleur Fig. Een mosgroene kleur met een mooie gouden shimmer.


Nu nog de laatste zes kleuren. Ook hier start ik met de bovenste drie (Python, Forbidden en Flora).


De bovenste swatch is Python, werkelijk waar prachtig! Ik vind het wel eerlijk gezegd een beetje op de kleur Paradise on Earth lijken. Een mooie bruine kleur met een gouden shimmer. De middelste kleur is Forbidden. Deze heeft iets meer een grijze ondertoon en lijkt meer taupekleurig te zijn. De onderste swatch is Flora, een matte donkerbruine kleur. Echt ideaal!


Tot slot nog de laatste kleuren; Evergreen, Fauna en Tree of Life.  De bovenste kleur is Evergreen; een mooie lichtgroene kleur met gouden shimmer. Ook deze vind ik erg op Fig lijken helaas. Maar wellicht licht dat aan mijn optiek. De middelste is Fauna. Dit is echt een mooie donkergroene kleur. Ook deze heeft een shimmer. De onderste kleur is dan natuurlijk Tree of Life; een mooie matgroene kleur met mega veel pigmentatie.


Mijn conclusie:
Ja wat vind ik nou precies van het palette? Ik vind het erg mooi, maar ik ben er nog niet helemaal zeker van of de groene kleuren wel mooi bij mijn (groene) ogen zullen passen. Het zal denk ik een tijdje experimenteren worden met dit palette voordat ik mij hier comfortabel bij zal voelen. Het kan ook zijn dat ik zo moet wennen aan dit palette omdat ik voornamelijk bruintinten op mijn ogen gebruik. Dus dan is de kleur groen natuurlijk wel shocking. Ook vind ik een paar kleuren echt op elkaar lijken qua pigmentatie, dus een beetje zonde als je dupes van een kleur in 1 palette hebt. Wat ik wel een pluspunt vind is dat er wel wederom matte oogschaduws in het palette zitten; donkergroen, bruin, en lichtgroen.

Q: Wat vind jij van dit palette? Heb je hem zelf ook? En natuurlijk; als jij ook groene ogen hebt, welke kleuren zou je mij dan aanraden?!

Liefs,
Sharmaine

Volg jij Sharmaine Sarina al?
Bloglovin , Youtube , Twitter en Instagram!
Share This Post :
Tags :

4 opmerkingen:

 1. Ah leuke review! Lastig is dat he om zo om te schakelen van bruintinten oogschaduw naar wat anders. Ik ben van mening dat je alles op je ogen kunt smeren. Dus ik denk ook dat jij met je groene ogen best groen kunt gebruiken mits je het goed combineert. Het blijft experimenteren want ik vind het met mijn bruin/groene ogen ook nog altijd lastig wat wel en niet kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne review, ik heb zelf nog geen Sleek palette omdat de V&D die bij ons niet heeft:-( Ik ben zelf niet ook niet zo van de groene kleuren om eerlijk te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bezit helaas nog geen steek palette maar deze lijkt mij wel erg mooi! Meerdere van Sleek trouwens! ik wacht nog even tot de V&D bij ons het merk heeft :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog helemaal niets van Sleek! Mweh! Maar ik wil het wel heel erg graag! Ik twijfel nog heel erg welke ik wil!

  BeantwoordenVerwijderen

Hi There!



Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!





Zoeken

Social Media

      





Facebook