Posted by / woensdag 8 oktober 2014 / No comments /

Mijn meest gebruikte make-up brushes

Make-up kwasten zijn erg belangrijk als je je gaat opmaken. Het geeft een mooi effect en je kan er alle kanten mee op. In dit artikel schrijf ik welke kwasten ik het meeste gebruik en wat het doel is van elke kwast.Gezicht:

Ik gebruik een aantal kwasten voor mijn gezicht. Voor mijn CC cream aan te brengen of foundation, voor mijn blush en tot slot mijn highlighter.


Deze kwast is de F80 kwast van Sigma. Deze kwast gebruik ik eigenlijk altijd om mijn CC cream of foundation in de blenden in mijn huid. Het geeft een mooie egale finish en het product gaat ook niet op den duur vlekken. Ik vind deze brush erg fijn, ookal is hij niet spotgoedkoop (€24,95). En ik gebruik het tenslotte ook elke dag! Deze kwast heb ik besteld op de webshop van Boozyshop .


Mijn Kabuki kwast van E.L.F (Eyes Lips Face) gebruik ik 9 van de 10 keer om mijn gezicht met een matterende poeder te dekken. Dit breng ik met deppende beweging aan bij mijn T-Zone. De Kabuki is hiervoor erg makkelijk omdat deze zo klein en compact is, dat je ook gedurende de dag even je glansende voorhoofd kan wegwerken. De Kabuki kwas kost €6,00 en is via de website van E.L.F te bestellen.

Dit is mijn blush kwast, de 129 van MAC. Deze kwast gebruik ik dagelijks voor mijn blushes. Wat ik er zo fijn aan vind is dat de brush licht aanbrengt en de perfecte grootte heeft voor mijn appelwangetjes. Ook deze kwast is zeker niet budgetproof (€37,00) maar voor mij werkt deze super! Ik heb uiteraard ook weleens anderen gebruikt, maar vind die vaak dan toch minder fijn werken of ze geven teveel product af in een keer. De kwast is verkrijgbaar bij filialen waar MAC verkocht wordt. Denk hierbij aan Douglas, de Bijenkorf of de 'gewone'  MAC (Pro) Stores. Tot slot is de kwast uiteraard ook bij de website van M.A.C te bestellen.


Mijn highlighter kwast is iets meer budgetproof. Dit is de setting brush van Real Techniques. Deze kost 'maar' €9,95 en is via de webshop van Alice & Jo te bestellen. Het is een fijne kleine brush die heel precies is. Dat laatste vind ik met name erg fijn bij het aanbrengen van een highlighter. Je wil er tenslotte niet uitzien als een discobal nietwaar?

Ogen:

Voor mijn ogen heb ik eigenlijk 'maar' 4 kwasten nodig. Dat is natuurlijk om een kleur aan te brengen, te blenden en om precies te werk te kunnen gaan. Voor dat laatste heb ik er twee. Je zult zo lezen waarom.


De eerste kwast is de kwast waarmee het allemaal begint; het aanbrengen van een kleur op het ooglid. Hiervoor gebruik ik de 287 van MAC. Deze kwast heeft voor mij de functie om een oogschaduw aan te brengen en meet ook niet. Soms gebruik ik deze ook voor een pigment (een soort losse poeder) en dan werkt deze kwast echt perfect. Deze kwast kost €34,00 enis verkrijgbaar bij filialen waar MAC verkocht wordt. Denk hierbij aan Douglas, de Bijenkorf of de 'gewone'  MAC (Pro) Stores. Tot slot is de kwast uiteraard ook bij de website van M.A.C te bestellen. Raad ik deze kwast aan? Alleen als je ook met losse pigmenten werkt. Anders zou ik gewoon lekker een budgetkwast gebruiken. Die van de HEMA vind ik ook erg fijn werken daarvoor.


Dit is de meest favoriete kwasten onder velen. De 217 brush van, jawel, MAC. Deze kwast gebruik ik om mijn oogschaduw te blenden. Dit doe ik door mij vooral te focussen op de crease en hierbij kleine ronddraaiende bewegingen te maken. Deze kwast kost €22,00 en ook deze is zoals hierboven omschrevenn in filialen en de online webshop te bestellen.


Dit is een pencil kwast. De 219 van MAC (word je al moe van die naam?) gebruik ik voornamelijk onder mijn ooglid of als ik eyeliner wil vervagen voor een mooie smokey look. Doordat de kwast in een punt loopt is deze makkelijk te hanteren en kun je heel precies 'smudgen' om lijnen te vervagen. Ook deze is uiteraard te bestellen in de M.A.C webshop,of te koop in eerder genoemde filialen.

De laatste , maar zeker niet minst gebruikte, kwast is een kwast die ik gebruik voor mijn vloeibare eyeliner. Of naja, gel eyeliner. Dat is de angled brush in 266 van MAC. Ik weet nog heel goed dat dit de eerste kwast was die ik kocht en heb er nooit spijt van gehad. Het werkt echt super fijn! Deze brush kost €22,00 en is te bestellen via de M.A.C webshop en filialen met MAC verkooppunt.

Dit zijn alle kwasten die ik gebruik. Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik een potlood op het moment. en verder doe ik (nog) niks aan contouren of iets. Dus hou ik het voor nu hierbij. Wat vond je ervan? Wel wat nuttige/leuke info uit kunnen halen? Of wat inspiratie dat kan natuurlijk ook!

Het lijkt me leuk (en lief natuurlijk) als je me zou volgen op Bloglovin en op Instagram! Je kunt me ook volgen op Twitter om mij meer persoonlijk te leren kennen! Laat ook gerust een reactie achter als je toch bezig bent hihi!Ik vind dat altijd erg leuk om te lezen.

Liefs,
Sharmaine
Share This Post :
Tags :

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook