Posted by / woensdag 15 oktober 2014 / 1 Comment /

Mijn ervaring met waxenEven een persoonlijk tintje vandaag. En dat over een onderwerp wat veel vrouwen vrezen; waxen! Zelf laat ik mij al zo een driekwart jaar waxen en ik vind t echt heerlijk! Wil je weten waarom? Lees dan verder.Wat is waxen?

Waxen is het verwijderen van ongewenst haar. Dit kan overal op het lichaam (behalve hoofdhaar natuurlijk!). Waxen is een eeuwenoude traditie die weer volledig in ere is hersteld. Steeds meer mannen en vrouwen ontdekken de voordelen van waxen ten opzichte van scheren, cremes en zogenaamde 'definitieve' ontharingsmethoden. Alleen bij waxen is er de garantie dat het haar weken lang wegblijft en de huid heerlijk zacht en schoon aanvoelt. En hoe fijn klinkt dit: geen stoppels, geen jeuk én geen ingegroeide haren!


Voor wie is het geschikt?

Eigenlijk kan iedereen met ongewenst lichaamshaar naar een wax salon. Sommige professionele salons vragen wel toestemming van een ouder of voogd indien je jonger bent dan 18 jaar. Voor sommige mensen is het af te raden om te waxen, vaak heeft dit te maken met medicijngebruik welke een extra gevoelige en/of zwakke huid (kunnen) veroorzaken: 
- Retin A 
- Renova 
- Differin 
- Isotretioin 
- Roaccutane
Hoe zit het met de pijn?

Ik zal er niet op jokken, een trip naar Ben & Jerrys zal je meer plezier geven. Maar het is zeker niet zo dat je door de grond gaat van de pijn. Ook is het zo dat naarmate je vaker waxt de lichaamsharen dunner worden en het daardoor ook minder pijnlijk wordt om te waxen. Waar ik mij laat waxen betast ook een brazilian wax behandeling voor dames die dit voor een eerste keer doen. De wax dame neemt dan echt de tijd om alles rustig uit te leggen en ook neemt zij de tijd om je even op geleide van eventuele pijn te waxen.


Hoe gaat een waxbehandeling in zijn werk?

Persoonlijk kom ik alleen bij een wax salon voor een brazilian wax. Dus ja dames; alles weg! Hoe dat te werk gaat is vrij simpel. Je kleed je uit (de onderkant natuurlijk) en je krijgt een reinigingstissue die je moet gebruiken om het te waxen gebied te desinfecteren en op te frissen. Vervolgens komt de wax dame (ik heb altijd dames) en checkt even of mijn afspraak klopt en dat ik er ben voor een brazilian wax. Daarna wordt er talkpoeder op het te waxen gebied gestrooid om te voorkomen dat de wax aan de huid blijft vastplakken. Met een spatel wordt de wax aangebracht en de dame laat deze uitharden om vervolgens de wax eraf te trekken. En ja, dan komen dus alle haren mee! Ik ben meestal binnen 15 minuten klaar, inclusief uitkleden, reinigen, het waxen en het aankleden. 


Raad ik het aan?

Zeker! Ik had altijd last van ingegroeide haartjes na het scheren en oei, dat jeukt! Of ik kreeg irritatiebultjes. Dat was allemaal geen pretje. Ik had toen eens de moed verzameld om me te laten  waxen en sindsdien ben ik verkocht! De haartjes blijven bij mij ongeveer 4 weken weg en daarna groeit het langzaam weer terug. Ik laat mij waxen om de 5 a 6 weken. 

Quanta costa?

Uiteraard de hamvraag; wat moge deze grap kosten? Bij de salon waar ik mij laat behandelen Delete - Waxing kost deze behandeling €41,95. Maar de voordelen zijn hier wel naar. Je kunt er ook voor kiezen om het eens te proberen voordat je op vakantie gaat in de zomer. Of gewoon wanneer je in bikini moet/gaat. Het is zeker niet iets om bang voor te zijn. En waar ik mij laat waxen moet ik ook zeggen; het gaat erg professioneel en hygiënisch! Daar is tenslotte ook wat voor te zeggen.

Q: Durf jij het aan om je eens te laten waxen? Of doe je dit al? Wat laat jij waxen?

Liefs,
Sharmaine

Ik zou het leuk vinden (en lief natuurlijk!) als je me zou volgen op Bloglovin , Youtube en Instagram! Je kunt me ook volgen op Twitter om mij meer persoonlijk te leren kennen. Laat ook gerust een reactie achter als je toch bezig bent hihi!Ik vind dat altijd erg leuk om te lezen.
Share This Post :
Tags :

1 opmerking:

  1. Ik laat me nu al ongeveer 2 jaar waxen, ook brazilian & ik wil noooooit meer scheren!
    Tuurlijk, de pijn vind ik niet grappig maar 3 weken geen haar vind ik wel grappig :)

    BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook