Posted by / maandag 27 oktober 2014 / 3 Comments /

Food • Gezonde snacks


Uiteraard vond ik het weer eens tijd worden om over een van mijn favoriete onderwerpen te praten; FOOD! En dan wel de snacks te verstaan. Wat kan je nou nemen als een gezonde snack/tussendoortje? In dit artikel laat ik het je weten!

Fruit
Fruit is toch altijd wel de basis van een tussendoortje. Iedereen denkt er wel aan. Waar ik persoonlijk op let is dat ik rekening hou met hoeveel ik morgens en middags eet. Stel ik eet een crackertje morgens, neem ik een groot stuk fruit tussendoor(bijv. een appel of sinaasappel). Maar eet ik 2 sneetjes bruin brood neem ik een klein stuk fruit (bijv. een kiwi). En daarbij; fruit zorgt ervoor dat je behoefte naar die chocoladereep verdwijnt! Het neemt de behoefte naar suikers af. 

Komkommer
Komkommer is ook echt mega goed voor de mens! Er zitten geen suikers in, geen calorieën(kcal) en het is eigenlijk water wat je eet. Komkommer bestaat voor 99% uit water, dus een ideaal tussendoortje als je echt het gevoel hebt dat je iets moet eten maar stiekem niet de calorietjes erbij wil.


(Snack)tomaatjes
Ook deze zijn erg goed voor degene die verantwoord wil eten. Het is lekker makkelijk meenemen in een bakje of je kunt deze gewoon als portiepack kopen bij de AH To Go.. Erg makkelijk als je bijvoorbeeld met het OV moet reizen en enorme trek hebt! En uiteraard de moed hebt om de friettenten te weerstaan die op het station zitten... 

Granenbiscuits
Ook dit is echt heerlijk om als tussendoortje te eten. Je hebt granenbiscuits bij de Lidl die en lekker budget zijn en serieus nog lekker zijn ook! Ook zitten er niet veel kcal in. Je kunt natuurlijk ook van Evergreen of Liga biscuits halen, ook erg lekker en gevarieerde smaken. Heerlijk met een kopje thee. Ik vind het altijd lekker om dat als tweede tussendoortje te nemen omdat ik dan vaak trek krijg in iets hartigs. 

Snack a Jack
De Snack a jacks zijn rijstwafels met een smaakje. Je hebt kaas, barbecue, karamel en chocola. Dit zijn dan de grote rollen. Ook hier kun je als tussendoortje 1 a 2 rijstwafels van eten. En dan compleet verantwoord! 

Ontbijtkoek
Jup, ook deze mag! Maar dan wel 1 plakje. Ik haal zelf altijd de ontbijtkoek die al voorgesneden is, zodat het standaard een portie is. Ook wel zo handig om mee te nemen voor onderweg! 

Dit zijn een aantal ideetjes om gezond te snacken of om lekker als tussendoortje te nemen. Welke eet jij graag? Of heb je nog aanbevelingen voor mij? Laat het me dan even weten.

Liefs,
Sharmaine

Volg jij Sharmaine Sarina al?
Bloglovin , Youtube , Twitter en Instagram!


Share This Post :
Tags :

3 opmerkingen:

  1. Fruit en komkommer ik leef erop, wat grappig ik eist niet dat ontbijtkoek goed voor je is. Tomaten lust ik helaas niet :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tips, ik moet weer even wat gezonder gaan eten! Fruit eet ik sowieso altijd wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Komkommer & fruit zijn echt mijn favs. En dan vooral op komkommer een klein beetje aromat ^^

    BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook