Posted by / dinsdag 7 oktober 2014 / 1 Comment /

DIY gezichtsmasker • verfrissend masker met komkommer


Finally! Weer eens een DIY (Do It Yourself) en wat heb ik er zin in! Vandaag maak ik een maskertje met onder andere komkommer. Een ingrediënt dat verfrissend werkt voor de huid. Ideaal als je een stralend huidje wil voordat je de deur uit gaat. Let's go!

Eerst zal ik uitleggen waarom ik komkommer ga gebruiken. Komkommer heeft een reinigende werking op de huid. Ook helpt het een vermoeide huid en werkt het ontspannend. Dat is ook de reden waarom ik begin met deze DIY. Het is namelijk geschikt voor iedereen!

Wat heb je nodig:
• Een halve komkommer
• Een halve appel (beetje middelgroot)
• Eiwit van 1 ei
• Blender


Zoals je kunt zien is het zo simpel als wat. En toch maak ik dit masker vrij regelmatig. Het is een masker die mijn huid even lekker oppept en ik er weer stralend uit zie. Ook wanneer ik erg moe ben helpt dit mij ook om even lekker te ontspannen. Plus, het is zeer makkelijk te maken.

Hoe ga je te werk:
Stap 1:
Voeg een halve (ongeschilde) komkommer toe in de blender. De reden waarom je de komkommer niet schilt is omdat er juist in de schil de meeste vitamines en mineralen zitten.

Stap 2:
Voeg de appel toe in de blender.

Stap 3: 
Voeg het eiwit toe in de blender en laat alles goed mixen tot het een glad geheel is geworden.

Stap 4: 
Giet het mengsel over in een kom, of iets wat je zelf makkelijk vind, en strijk het mengsel over je gehele gezicht. Uiteraard bescherm je wel je ogen en smeer je dit dus niet in maar er mooi omheen.

Stap 5:
Laat het masker 20 minuten zitten. Was je gezicht vervolgens met lauwwarm water en dep je gezicht droog.

Tada!
Een kind kan de was doen toch? Het is zo eenvoudig maar o zo effectief. Ga jij dit masker ook eens proberen te maken? Het zal je echt goed doen.

Het lijkt me leuk (en lief natuurlijk) als je me zou volgen op Bloglovin en op Instagram! Je kunt me ook volgen op Twitter om mij meer persoonlijk te leren kennen! Laat ook gerust een reactie achter als je toch bezig bent hihi!Ik vind dat altijd erg leuk om te lezen.

Liefs,
Sharmaine

Share This Post :
Tags :

1 opmerking:

  1. Wow ik dacht toch dat ik bijna elk DIY masker nou wel kende maar hier had ik nog nooit van gehoord. Klinkt goed! Met de wallen die ik heb moet ik 'm misschien maar eens gebruiken hahah

    BeantwoordenVerwijderen

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook