Posted by / woensdag 24 september 2014 / No comments /

Recept: Tortillataart uit de oven

Vandaag heb ik weer een heerlijk receptje voor je! Een makkelijk recept die je kunt maken die gegarandeerd iedereen lekker zal vinden! Het bevat 537kcal per portie, dus dat valt ook nog eens mee als je wil afvallen! Lees snel verder.

Het boodschappenlijstje:
-          4 Tortilla’s (25cm doorsnee)
-          250gr mager rundergehakt
-          250gr trostomaten
-          Rode,gele en groene parika
-          1 grote ui (gesnipperd)
-          Salsasaus mild
-          Roomkaas
-          Geraspte 30+ kaas

Keukenbenodigdheden:
-          Oven
-          Springvorm
-          Grote pan (ik gebruik een wokpan)

Hoe ga je te werk:
Dan volgt nu weer stapsgewijs het recept, makkelijk te volgen plus afbeeldingen!

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de springvorm in.

Stap 2:
Verhit de pan en bak hierin de gehakt rul. Omdat je geen extra olie gebruikt, wordt het gerecht ook minder vet! Gehakt kan namelijk erg goed bakken in het eigen vet! Voeg vervolgens de gesnipperde ui toe. Roer tot slot ongeveer 75ml salsasaus erdoorheen tot het vocht bijna verdampt is. Was de trostomaten en snij deze in stukjes. Let op: het vruchtvlees moet je NIET mee snijden! Dan wordt het te waterig. Voeg deze ook toe aan de pan en roer het even door.
Stap 3:
Snijdt de paprika in stukjes en voeg dit toe aan de pan..

Stap 4:
Bestrijk de eerste tortilla met roomkaas. Doe hier vervolgens 1/3  van het mengsel uit de pan op en strooi er 1/3 van de geraspte kaas overheen.  Dit proces herhaal je 3x.

Stap 5:
De 4e tortilla bestrijk je ook met roomkaas. Maar hier gaat geen mengsel op! Die heb je als het goed is al opgemaakt bij de 3e tortilla. De laatste tortilla bestrijk je alleen met roomkaas en leg je bovenop de anderen. Strooi het overgebleven geraspte kaas eroverheen en voila!  De voorbereidingen zijn getroffen.

Stap 6:
Bak de tortillataart ongeveer 10 min in de oven zodat de bovenste laag met kaas lekker smelt en de rest knapperig wordt. Haal hem uit de oven, laat de taart ongeveer 10 min rusten en snijd het dan in 4 stukken.

Eet smakelijk!
Hopelijk vond je dit leuk om te lezen en wil je dit receptje ook eens proberen te maken! Als je dat doet laat het mij dan gerust weten. Vind ik echt erg leuk om te zien!

Liefs,
Sharmaine
Share This Post :
Tags :

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hi There!



Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!





Zoeken

Social Media

      





Follow by Email