Posted by sharmaine sarina / maandag 15 september 2014 / No comments / Food
Recept : Broccoliquiche
Vandaag doe ik eens iets heel anders. Geen beuty. Alhoewel, inner beauty is ook heel belangrijk. Dus vandaag een lekker receptje! Ik heb deze quiche al eens eerder gemaakt en hij is goed in de smaak gevallen. Ben je ook benieuwd? Lees dan snel verder!
Het maken van broccoliquiche is vrij simpel. En het is
binnen een uurtje gemaakt. Het is natuurlijk wel zo dat hoe vaker je het maakt,
hoe sneller en makkelijker het je af zal gaan. Ik zal stapsgewijs het recept
ontleden en uitleggen. Zo blijft het tenslotte ook makkelijk te volgen!
Het boodschappenlijstje:
-
7 plakjes bladerdeeg
-
700 gram broccoli (ongeveer 500 gram is ook niet
erg)
-
200 gram kipfilet (in blokjes)
-
4 eieren
-
150 gram 30+ kaas (geraspt)
-
3 eetlepels olijfolie
-
Peper en zout naar smaak
Keukenbenodigdheden:
-
Oven
-
Quichevorm of (zoals ik dat doe) een springvorm
Hoe ga je te werk:
Stap 1:
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en bekleed een
i ngevette bakvorm met de plakjes
bladerdeeg.
Stap 2:
Snij de broccoli in roosjes klein en zet deze in een pan
met koud water. Breng dit geheel aan de kook tot de broccoli gaar is.
Stap 3:
Giet de broccoli af en duw er echt zo veel mogelijk
overtollig vocht uit. Ik doe dit door een bord op de broccoli te duwen terwijl
deze in het vergiet zit. Dit is erg belangrijk omdat je ander geen knapperige
quiche krijgt!
Stap 4:
Bak de kipfiletblokjes gaar. Doe de uitgelekte en zo
droog mogelijke broccoli in de springvorm en voeg hierbij de kipfiletblokjes
toe.
Stap 5:
Klop de eieren los en schenk dit over het
groente/kipmengsel.
Stap 6:
Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak de quiche in
ongeveer 40 minuten gaar.
En klaar! Ziet het er niet heerlijk uit! Per persoon een
kwart puntje en je kan aanvallen! Het is echt super lekker, trust me!
Hopelijk vond je dit leuk om te lezen en wil je dit
receptje ook eens proberen te maken! Als je dat doet laat het mij dan gerust
weten. Vind ik echt erg leuk om te zien!
Veel liefs,
Sharmaine
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten