Posted by / donderdag 11 september 2014 / No comments /

DIY: Zelf scrub maken


Vandaag mijn eerste DIY artikel! ik ben hier erg enthousiast over en hoop dat jij dat natuurlijk ook wordt! Vandaag laat ik je zien hoe je heel erg eenvoudig zelf een scrub kunt maken. zowel een zeer eenvoudige versie; als een wat gedetailleerde versie.


Wat is nou precies een scrub?
Een scrub is een verzorgend ingrediënt gecombineerd met korreltjes die de dode huidcellen van je lichaam af halen. Voor deze scrubkorrels kun je zout en suiker gebruiken. Het gaat er namelijk om dat deze korreltjes oplossen en dat je hierdoor nooit te hard kan scrubben zodat het je huid niet beschadigd.

Wanneer je een gevoelige huid hebt kun je beter suiker gebruiken. Zout kan namelijk in dat geval irritaties opwekken aan je huid. Ook geeft dat dan een beetje een bijtend gevoel.

De meest eenvoudige scrub die iedereen nú al thuis kan maken!
Dit is de scrub zonder geurolie of wat dan ook en iedereen heeft dit als het goed in standaard wel in huis. Neem 1 kopje suiker of zout en 1 kopje olijfolie. Meng dit door elkaar heen en voila! De eerste scrub kan je gelijk gebruiken!

Wil je toch een iets meer gevarieerde scrub, lees dan aandachtig het volgende recept door.
Omdat het nog vrij zomers weer is kunnen we een tropische scrub gaan maken!

Wat heb je nodig:
1 kop ( bruine) suiker
Half kopje honing
Sap van een halve citroen
Optioneel: geurolie in een tropische geur naar keuze!
Wat doe je:
Je mengt alle ingrediënten door elkaar en zorg ervoor dat je dit beetje bij beetje doet. Je wilt namelijk niet dat de scrub te waterig wordt. Wanneer de scrub te waterig is kan het namelijk zo zijn dat de suiker al op begint te lossen voordat je het überhaupt kan gebruiken!

Leuke tip:
Koop een leuke pot bij de Xenos of Action en maak speciaal voor een jarige job(of voor kerst/Sinterklaas/ Moederdag) deze scrub! Ook kan je de favoriete geurolie van die persoon eraan toevoegen of het gewoon lekker tropisch houden! Heel leuk cadeautje om te geven die budgetproof is, maar waar wel liefde en aandacht aan is besteed! Een voorbeeldje is te zien bovenaan het artikel. 

Dit was mijn eerste DIY SCRUB recept, maar ik garandeer dat er nog velen zullen volgen!

Liefs en tot morgen,
Sharmaine
Share This Post :
Tags :

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hi There!Leuk dat je een kijkje komt nemen op sharmainesarina.nl. Op deze blog vind je artikelen over beauty, lifestyle, food, en af en toe een persoonlijk artikel als ik iets kwijt moet. Heel veel leesplezier en laat gerust een reactie achter!

Zoeken

Social Media

      

Facebook